Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tungt för VPS – Morrissey borta till sommaren

Från 2018
Steven Morrissey med bollen
Bildtext Steven Morrissey missar hela våren.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Steven Morrissey har inte spelat någon match för VPS den här säsongen och det kommer att dröja en tid innan han är tillbaka på plan. Anfallaren skadade benet under försäsongen.

Steven Morrissey skadade benet i en träningsmatch mot GIF Sundsvall i mars och har missat inledningen av ligasäsongen. I dag undersöktes han av en ortoped och beskedet blev att han tvingas vila hela våren.

– Stevens rehabilitering fortsätter till juni då han ska undersökas av ortopeden igen. Det kan hända att han återhämtar sig snabbare än beräknat men vi utgår nu får den här tidtabellen. Vi förväntar oss att Steven kan spela i sommar, säger VPS-tränaren Petri Vuorinen på klubbens webbplats.

Joonas Vahtera har precis som Morrissey missat säsongsstarten. Vahtera har haft problem med skador och sjukdomar hela vintern och nu är det en skada i underbenet som gör att han blir borta i fyra veckor.

– Han har haft en svår vinter och det är synd om honom. Han skulle verkligen behövas i laget. Nu hoppas vi att rehabiliteringen går bra och att han kan vara tillbaka så snabbt som möjligt, säger Vuorinen.

VPS har inlett säsongen med en seger och en förlust. Laget spelar sin tredje match för säsongen på söndag då man möter IFK Mariehamn på bortaplan.