Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första förlusten på över två år – Cocks gick på mina mot Grankulla IFK

Från 2018
Uppdaterad 22.04.2018 08:54.
GrIFK kvitterade semifinalserien till 1-1 - Spela upp på Arenan

Det krävdes förlängning men till slut stod Grankulla IFK som segrare i det andra semifinalmötet med Cocks i herrarnas handbollsliga. Förlusten var Cocks första mot finländskt motstånd sedan februari 2016.

Regerande mästarna Cocks har dominerat stort i handbollsligan de senaste säsongerna och hade inför dagens andra semifinal mot Grankulla IFK spelat 68 matcher i ligan utan förlust.

Men sviter tar någon gång slut och det var precis var det gjorde för Cocks idag. Efter en jämn drabbning som avgjordes först i förlängningen stod Grankulla IFK som segrare med 30–28.

– Försvaret fungerade riktigt bra och målvakterna gjorde viktiga räddningar. Nu är det hårt arbete som krävs och vi måste höja vår nivå till nästa match, säger Fredrik Forss till Yle Sporten.

Grankulla IFK som länge pinade Cocks i den första semifinalen inledde matchen starkt men tappade sin ledning 20 minuter in i den första halvleken.

Cocks som spelade utan skadade Nico Rönnberg gick till pausvila i ledning och i andra halvlek ledde laget som mest med fem bollar.

– Visst påverkar det att Nico är borta, han har spelat många minuter i de flesta matcher. Men han kommer tillbaka senare, säger Teemu Tamminen till Yle Sporten.

Sportinslag: GrIFK besegrade "omöjliga" Cocks - Spela upp på Arenan

"Viljan avgjorde"

Grankulla IFK vägrade ändå ge sig och Alexander von Numers kvitterade till 25–25 då 27 sekunder återstod att spela. Matchen gick till förlängning och där var hemmalaget det starkare och tog hand om segern.

– Viljan avgjorde idag. Grankulla IFK ville vinna den här matchen mer än vad vi gjorde, säger Cocks tränare Gintaras Savukynas.

Roni Syrjälä var matchen bästa målskytt med sina sju fullträffar. I hemmalaget Grankulla IFK gjorde Fredrik Forss, Miro Koljonen och Alexander von Numers alla fem mål var.

Semifinalserien står nu 1–1 i matcher och följande match spelas i Riihimäki på måndag.

– Den matchen börjar från 0–0 och det gör inget för oss att det blir fler matcher, säger Tamminen.

BK-46 såg till att hålla liv i den andra semifinalserien då laget besegrade Dicken på hemmaplan med 28–19. Dicken leder nu med 2–1 i matcher.

Resultat:

Grankulla IFK – Cocks 30–28 efter förlängning

1–1 i matcher

BK-46 – Dicken 28–19

Dicken leder med 2–1 i matcher.

Diskussion om artikeln