Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Juha Koivisto oväntad segerskytt – Kärpät är en seger från guldet

Från 2018
Uppdaterad 21.04.2018 21:12.
Kärpätspelare firar på isen
Bildtext Kärpät är nära ett nytt ligaguld.
Bild: Lehtikuva

På måndag kan finalserien mellan Kärpät och Tappara avgöras. Kärpät vann den tredje finalen och leder med 3–0 i matcher. Juha Koivisto gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Kärpät ligger väl till för ett nytt ligaguld medan Tappara har ett massivt berg att bestiga om det ska bli någon guldfest i Tammerfors. Det tre första finalmatcherna har gått i Uleåborgslagets favör och i kväll vann laget med 2–1 efter förlängning.

– Jag är glad över segern men det förändrar inget. Vi visste redan tidigare att vi skulle spela i Tammerfors på måndag. Vi ska njuta av den här segern nu, säger Kärpäts tränare Mikko Manner till Ruutu+.

1–1 efter 60 minuter

Gästerna Tappara gjorde sin bästa match i finalserien och tog också ledningen halvvägs in i den andra perioden. Matti Järvinen frispelades av Veli-Matti Vittasmäki och ensam med Kärpätkeepern Veini Vehviläinen gjorde han inget misstag. Målet var Järvinens tredje i slutspelet och det första i finalserien.

Tapparas ledning höll till början av den tredje perioden. Kärpäts guldhjälm Julius Junttila såg till att laget och hemmapubliken fick jubla då han kvitterade.

Ville Leskinen sköt för styrning från blålinjen och Junttila fick klubban på pucken och kvitteringen var ett faktum.

Matchen gick till förläning och publiken i Uleåborg fick se nästan 79 minuter finalishockey innan avgörandet föll. Juha Koivisto som inledde säsongen i Storbritannien och blev lite oväntat den som gjorde målet och satte riktigt hård press på Tappara.

– Vi tar ett steg i taget och försöker förbättra vårt eget spel, säger Tapparatränaren Jukka Rautakorpi.

Resultat:

Kärpät – Tappara 2–1 efter förlängning
31.00 0–1 Matti Järvinen (Veli-Matti Vittasmäki)
46.18 1–1 Julius Junttila (Ville Leskinen, Saku Mäenalanen)
78.34 2–1 Juha Koivisto (Nicklas Lasu)

Diskussion om artikeln