Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Iniesta i fokus då Barcelona krossade Sevilla i cupfinalen – avslöjar framtidsplanerna nästa vecka

Från 2018
Andres Iniesta klappar åt publiken.
Bildtext Andrés Iniesta tackar publiken efter cupfinalen.
Bild: Kiko Huesca / EPA-EFE / All Over Press

Andrés Iniesta kan ha gjort sin sista stora final för Blaugrana på lördagskvällen. Uppgörelsen mellan Iniestas Barcelona och Sevilla blev till slut en ensidig historia – ligaettan knep cupguldet med segersiffrorna 5–0.

Mycket talar för att Andres Iniesta tackar för sig i Barcelona efter den pågående säsongen. Om karriären fortsätter – och isåfall var – är ändå oklart.

Den kinesiska klubben Tianjin Quanjian skickade tidigare i veckan signaler om att spanjoren kommer att skriva på för dem, men mittfältaren själv har inte kommenterat planerna.

– Det här är en speciellt och emotionell dag för mig. Jag berättar mer om min framtid nästa vecka, proklamerade Iniesta efter att Barcelona knipit sin fjärde cuptitel på raken på lördagskvällen.

Nätade själv

Iniesta stod själv för en fullträff, Luis Suarez för två samt Lionel Messi och Philippe Coutinho ett mål var då Barcelona krossade Sevilla i Madrid.

– Iniesta spelade som en 25-åring i dag. Det kommer inte att vara lätt att ersätta honom, konstaterade Sevilla-lotsen Vincenzo Montella efter matchen och fick medhåll av Barcelona-kollegan.

– Jag hade gett min högra hand för att spela på samma sätt som han under min aktiva spelarkarriär. Jag är lyckligt skattad för att de [Iniesta och Messi] spelar för mig, hyllade Ernesto Valverde.

"Kommer att gråta den dag då han lämnar"

För Iniesta själv var cuptiteln den nionde i karriären. Mycket talar dessutom för att spanjoren kommer att få fira dubbelmästerskap då säsongen är över – Barcelona leger La Liga med tolv poäng före tvåan Atletico Madrid.

– Det här kommer att vara ett fantastiskt minne för alla involverade. Det här är en väldigt emotionell titel för mig, säger Iniesta.

Jordi Alba säger i sin tur att han kommer att sakna kamraten i omklädningsrummet efter säsongen.

– Det har varit en ära. Han är den bästa på sin spelposition både som spelare och person. Jag respekterar hans beslut, men kommer att gråta den dag då han lämnar oss, säger Alba.

Källa: STT

Diskussion om artikeln