Hoppa till huvudinnehåll

Sport

JYP tappar två viktiga pjäser – Puustinen och Nättinen flyttar till KHL

Från 2018
JYP:s Juuso Puustinen med koncentrerad blick.
Bildtext Juuso Puustinen gjorde 51 poäng i grundserien.
Bild: All over press.

Två av ligans bästa spelare den här säsongen, Juuso Puustinen och Joonas Nättinen, lämnar JYP. Både Puustinen och Nättinen kommer nästa säsong att spela i KHL.

Med 51 respektive 40 poäng hörde Juuso Puustinen och Joonas Nättinen till de effektivaste spelarna i grundserien för JYP. Till nästa säsong kommer spelarna inte att finnas kvar i den inhemska ligan utan de väljer i stället att flytta österut.

Både Puustinen och Nättinen har en KHL-klausul i sina kontrakt som de väljer att utnyttja.

– På kort sikt är det här en stor förlust för oss men på lång sikt så förstärker det bilden av att vi är en klubb där spelare verkligen kan utvecklas, säger JYP:s sportchef Jukka Holtari på klubbens webbplats.

Enligt Iltalehti kommer grundseriens skyttekung Charles Bertrand att lämna Kärpät efter den här säsongen. Tidningen skriver att även fransmannen flyttar till KHL och ska ha gjort klart med Sibir Novosibirsk.

Helsingfors IFK meddelar också att man har brutit kontraktet med Jarkko Malinen och Panu Mieho. Malinen kom till klubben under säsongen 2016-17 medan Mieho med undantag av några matcher i KooKoo spelat hela sin ligakarriär i HIFK.

Diskussion om artikeln