Hoppa till huvudinnehåll

Tala om knarket

#4 "Langaren var bra på sitt jobb och plikttrogen – ingen skulle någonsin misstänka honom"

Från 2018
Uppdaterad 24.04.2018 14:42.
Person i omklädningsrum. Bilden beskuren så att personen endast syns från midjan och nedåt.
Bildtext Bildmontage: Miro Johansson
Bild: Pixabay

Langaren var bra på sitt jobb och plikttrogen, han var den mest pålitlige och lojalaste arbetstagaren i huset. Ingen skulle någonsin misstänka honom för droglangning, skriver en läsare.

Minns en äldre kollega som jobbade på ett stort hotell i Finland där jag jobbade på konferensen. Han kan ha varit omkring 40 år gammal då och arbetade på städ som förman.

Han dealade tjack (amfetamin). Han tog beställningar och pengar ena dagen av oss kollegor som han diskuterat knark med. Och nästa dag låg ett kuvert i ens klädskåp, insläppt genom lufthålen, innehållandes det antal gram amfetamin man betalat för i en snygg zip-påse.

Ett tag hade han olika bildbudskap tryckta på påsarna (drogromantik). Han jobbade nätter med mig ibland. Jag såg inte, eller märkte aldrig av, att han själv skulle ha varit påtänd. Några kollegor körde nämligen lite affe på arbetstid, främst natt. Men de var inga han sålde till vad jag vet.

Han, langaren, var bra på sitt jobb och plikttrogen, men hade två killar på jobbet som han inte tålde. Annars var han den mest pålitlige och lojalaste arbetstagaren i huset. Ingen skulle någonsin misstänka honom för droglangning. Märklig historia. Kanske vanligare än man tror.

Tala om knarket - publikens berättelser