Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tappara nollade Kärpät – finalserien fortsätter

Från 2018
Uppdaterad 23.04.2018 21:54.
Tapparaspelare jublar på isen
Bild: Lehtikuva

Då det gällde som mest lyckade Tappara ta sin första seger i finalserien. Tappara besegrade ett decimerat Kärpät på hemmaplan och såg till att en femte finalmatch kommer att spelas på tisdag.

Tappara var rejält pressat inför den fjärde finalmatchen mot Kärpät. En seger var ett måste annars skulle Kärpät lägga vantarna på guldet. Och seger var precis var det blev. Tappara vann med 2–0 inför fullsatta läktare i Hakametsä.

– Vi fortsätter att ta ett steg framåt. Vi var tillräckligt aggressiva i anfallsspelet i dag, säger Tapparas tränare Jukka Rautakorpi till Ruutu+.

Tappara tog hand om kommandot i matchen redan från start men det dröjde till början av den andra perioden innan laget lyckades spräcka Veini Vehviläinens nolla. Jere Karjalainen prickade in ledningspucken för efter ett superbt förarbete av Jan-Mikael Järvinen.

Tappara fortsatte att styra matchen efter ledningsmålet samtidigt som Kärpät drog på sig flera utvisningar. I slutet av perioden kom också 2–0. Tappara behöll tryck i anfallszonen efter ett numerärt överläge och Juhani Jasu gjorde sitt fjärde slutspelsmål.

Kärpät spelade med fem backar

Kärpät lyckades inte komma upp i samma nivå som i de tidigare finalmatcherna och blev nollat. Laget åkte också på ett ordentligt bakslag i den första perioden då backen Jani Hakanpää skadade sig.

I en närkamp med Juhani Jasu åkte han rakt in i sargen och var tvungen att bryta matchen. Kärpät spelade de två sista perioderna med endast fem backar.

– Tappara är en tuff motståndare. Vi tog för många utvisningar i den här matchen. Det är små marginaler och nu gäller det bara att samla energi till nästa match, säger Kärpäts tränare Mikko Manner.

Finalserien fortsätter i Uleåborg på tisdag.

Resultat:

Tappara – Kärpät 2–0
26.32 1–0 Jere Karjalainen (Jan-Mikael Järvinen, Dominik Hrachovina)
37.22 2–0 Juhani Jasu (Jukka Peltola, Henrik Haapala)

Målvakter:

Dominik Hrachovina 4+7+10=21
Veini Vehviläinen 12+13+9=34

Utvisningar: Tappara 4x2 min, 10 min (Rantakari), Kärpät 9x2 min

Diskussion om artikeln