Hoppa till huvudinnehåll

Vega

En del har hittat kärleken och gift sig, andra har skilt sig - här hittar du flera hundra personliga samtal som förts i Samtal om livet

Från 2018
Ann-Sophie Sandström och Tiina Grönroos
Bildtext Ann-Sophie Sandström och Tiina Grönroos.
Bild: Yle Bildtjänst / Ilmari Fabritius

Vi har samlat över 200 avsnitt av samtalsserien Samtal om livet som poddserie på Arenan.

De äldsta avsnitten är mer än tio år gamla och de nyaste gjordes år 2016. Redaktörer var Ann-Sophie Sandström och Tiina Grönroos med flera.

Samtal om livet som det var då

Samtalen avspeglar enskilda personers tankar, funderingar och livssituation vid den tidpunkt när programmen gjordes. Efter det kan mycket ha förändrats…

Vissa personer har hittat kärleken och gift sig, andra har skilt sig och kanske till och med gift om sig. Det finns sådana som helt har bytt bransch efter att programmet gjordes, medan andra kanske har flyttat utomlands – eller hem igen.

I den här serien finns också samtal med personer som efter att programmet gjordes har drabbats av stor sorg och personer som inte längre lever.

Men det är ju så som livet är.

segelbåt
Bild: Yle/ Tiina Grönroos

Få kändisar, mest helt "vanliga människor"

Det är huvudsakligen så kallade ”vanliga människor” som berättar om sig själva och om sina livsval i samtalen.

Vissa var väldigt unga när programmen gjordes, andra kunde redan se tillbaka på ett långt liv – men alla har de någonting att berätta!

Samtalen hittar du i kronologisk ordning, enligt det år när de sändes första gången i radio.

abin
Bild: Petteri Sopanen / Yle

Tre specialserier finns också med

I den fyradelade serien Abi78, från 2008, samtalar Ann-Sophie Sandström med några av sina klasskamrater från gymnasietiden, 30 år efter att de blev studenter.

I serien Eftertankar från år 2009 får vi träffa åtta personer som var unga och politiskt engagerade på 1970-talet. Alla drömde de om en bättre värld - men vad hände sedan?

År 2009 utkom två olika antologier om klass, som enligt texten på en av böckerna är ”intimare än sex”. I sommarserien Samtal om livet – med klass, från 2010, samtalar Ann-Sophie Sandström med åtta personer som alla i olika sammanhang har skrivit om klass och klasstillhörighet.

Samtal om livet 2008

Samtal om livet 2009

Samtal om livet 2010

Samtal om livet 2011

Samtal om livet 2012

Samtal om livet 2013

Samtal om livet 2014

Samtal om livet 2015

Samtal om livet 2016

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln