Hoppa till huvudinnehåll

Tala om knarket

#19 "Grannarna säljer droger - vi kan bara acceptera det eller flytta"

Från 2018
Uppdaterad 27.04.2018 15:42.
trapphus

Grannarna säljer droger och det är mycket spring i huset under nätterna. Polisen känner till det men kan inget göra berättar en läsare.

Jag bor i en stad i ett hus där mina grannar distribuerar droger. En gång har polisen varit i deras lägenhet. De hittade endast marijuana, men jag vet att de har också haft andra droger men att de sparar inte allt på plats.

Hur vet jag det? Jag har hört deras samtal. Det var också väldigt märkligt att det under nätterna kom och gick folk (de flesta var ungdomar) till och från deras lägenheten en kort tid efter de flyttade in i huset.

Efter att polisen besökte dem kommer folk inte så ofta till dem, men själva är de fortfarande mest aktiva på nätterna.

Ungdomar är inblandade men föräldrarna vet ingenting

Jag vet också att några ungdomar är inblandade i deras "drug business". Ungdomarnas föräldrar har säkert ingen aning om vad deras barn sysslar med. Det som jag vill säga är det att polisen vet vem som säljer droger, men de kan inte göra någonting åt saken eftersom dagens absurda lagstiftning kräver massor med bevisning innan man kan börja göra någonting. Och polisen har inte tillräckligt med resurser för att kunna undersöka mera och följa med varenda knarkförsäljare. Tyvärr prioriterar de andra saker.

Vi som bor i samma hus kan bara försöka acceptera situationen eller flytta. Det är väldigt svårt att acceptera situationen, speciellt om man vet hur droger kan påverka unga människors liv.

Tala om knarket | Svenska Yles granskning 22.4–1.5.2018

• Mellan den 22 april och den första maj 2018 granskar Svenska Yle knarket.

• Hur påverkar knarket din vardag? Är du syster, bror eller bästa vän med någon som missbrukar? Jobbar du med folk som inte klarar av att ta sig till jobbet utan droger?

• Vår öppna granskning utgår från berättelser som personer i alla åldrar skickar in.

• Under granskningen hoppas vi kunna belysa flera aspekter av missbruk av narkotika och läkemedel med hjälp av era berättelser. Det kan handla om anhörigvården, polisens arbete, skolan, langning, partydroger, kriminalitet och så vidare.

• Vi garanterar att du får vara anonym om du vill.

Tala om knarket - publikens berättelser

Diskussion om artikeln