Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kärpäts tunga förlust mitt i guldyran: Tappar MVP-Junttila och målkungen Bertrand till KHL

Från 2018
Uppdaterad 27.04.2018 18:45.
Julius Junttila, april 2015.
Bildtext Julius Junttila hörde till segerarkitekterna i Kärpäts guldlag.
Bild: Jari Pekkarinen / All Over Press

Bara ett dygn efter att FM-guldet gick till Kärpät tappar laget två tunga pjäser. Julius Junttila och Charles Bertrand går över till ishockeyligan KHL och Sibir Novosibirsk.

Julius Junttila valdes till mest värdefulla spelare (Most Valuable Player) i slutspelet där han var poängbäst på 14 poäng (8+6) på 18 matcher. Också i grundserien var Junttila stark: Bäst i Kärpät och på fjärdeplats i ligan med 52 poäng (13+39) på 53 matcher.

Lagkamraten Charles Bertrand följer med till Novosibirsk inför nästa säsong. Fransmannen gjorde flest mål i grundserien då han träffade rätt hela 32 gånger. Bertrand kom på femteplats i ligans poängbörs med 51 poäng (32+19) på 60 matcher.

Charles Bertrand jublar.
Bildtext Bertrand var den fräckaste måltjuven i grundserien.
Bild: Lehtikuva

Första KHL-äventyret för spelarna

Junttila har spelat för Luleå i SHL men annars hållit till i Kärpät i den inhemska ligan. Den gångna säsongen var han assisterande kapten för mästarna. Han har också representerat Finland i landslaget.

Också Bertrand blir nykomling i KHL. Forwarden har spelat för Lukko, TPS, Sport, Ässät och Kärpät i den finska ligan. Dessutom har Bertrand representerat Frankrike i flera repriser.

Tapparakapten gör Kärpätduon sällskap

Sibir Novosibirsk passade på att värva en spelare också från silverlaget Tappara. Jukka Peltola går över till Sibir efter ett decennium i Tappara. Han har varit kapten för klubben sedan 2014.

I grundserien gjorde forwarden Peltola 33 poäng (14+19) på 54 matcher och i slutetspelet blev det 13 poäng (6+7) på 16 matcher: Bara Junttila var bättre i slutspelet.

Diskussion om artikeln