Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trots historiskt livstidskontrakt kunde tårögda Iniesta bekräfta: Lämnar Barcelona efter 22 år i klubben

Från 2018
Uppdaterad 27.04.2018 16:56.
Andres Iniesta är en superstjärna inom fotbollen.
Bildtext Iniesta berättade om sitt beslut på en egen presskonferens.

Mittfältsmaskinen Andres Iniesta lämnar FC Barcelona efter 22 år i organisationen. Stjärnan bekräftade också att fotbollskarriären fortsätter i en annan klubb.

På en presskonferens där en stor del av FC Barcelonas spelare var närvarande meddelade klubbikonen Andres Iniesta känslosamt att den här säsongen blir hans sista i ”Blaugrana”.

– Det är en väldigt svår dag för mig. Det här blir min sista säsong i Barca. Jag vet vad det betyder att spela här och ansvaret över att vara kapten. Att ha spelat för den här klubben är fantastiskt, för mig är det den bästa klubben i världen, sade Iniesta enligt Aftonbladet.

Iniesta har varit lagkapten för Barcelona sedan 2015.

Vunnit allt

Iniesta har vunnit åtta La Liga-titlar och fyra Champions League-titlar med Barcelona. Det kan bli ytterligare en ligatitel den här säsongen. Dessutom har han varit med om att vinna både VM- och EM-guld med Spaniens landslag.

Iniesta bekräftade också att han kommer att fortsätta karriären i en annan klubb som han ändå inte gav namnet på. Spekulationerna går därför heta om vart 33-åringen kommer åka för att spela härnäst. Många tror att legendaren fortsätter karriären i Kina.

Så sent om i oktober skrev Iniesta på ett livstidskontrakt för Barcelona. Aldrig tidigare hade klubben skrivit på ett dylikt kontrakt med en spelare.

Diskussion om artikeln