Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Väldigt turbulent helg vid jouren vid ÅUCS - polisen har fått rycka ut vid tre tillfällen

Från 2018
Uppdaterad 29.04.2018 13:17.
Skylt med päivystys jour på.
Bildtext Juoren vid Åbo universitetscentralsjukhus har haft en väldigt turbulent helg.
Bild: Yle/Marie Söderman

Jouren vid Åbo universitetscentralsjukhus har haft en minst sagt tuff helg. På fredagen tog en man ett livsfarligt ämne till jouren och efter den livsfarliga händelsen har eländet fortsatt hela helgen.

På lördagen grep polisen en kvinna i jouren vid ÅUCS. Det efter att hon hade kommit dit beväpnad med en kniv. Kvinnan skar sig själv och innan polisen stoppade henne hann hon också med att misshandla personalen.

Nästa incident på samma ställe inträffade under natten till söndagen. Då handlade det om en person som försökte sälja droger och som dessutom var utrustad med en liten yxa.

Även i det här fallet fick ordningsmakten rycka ut till jouren och lugna ner situationen.

I sitt pressmeddelande är polisen tydlig med att en sådan här hemsk cirkus inte borde få förekomma vid en jour, där huvudsyftet är att hjälpa och vårda människor.

Ärmen på en polisuniform.
Bild: All Over Press/Ismo Pekkarinen

Man drog fram en kniv vid en fest i Pargas

Utöver insatser vid jouren vid ÅUCS har polisen även bland annat fått rycka ut till Pargas och Reso.

Polisinsatsen i Pargas inträffade under natten till söndagen och ägde rum i en bostad i Pargas, där värden för en privat fest hade dragit fram en kniv.

De övriga personerna i bostaden lyckades avväpna mannen innan polisen hann fram. Polisen grep mannen och ingen skadades allvarligt.

Rattfyllerist försökte fly från polisen - tre minderåriga flickor med i bilen

Gällande polisinsatsen i Reso rörde det sig om en ung man från orten som under natten till söndagen försökte fly från polisen med sin bil.

Polisen hittade bilen i Rusko, där det sedan visade sig att föraren var berusad och även saknade körkort.

Med i bilen som passagerare fanns tre minderåriga flickor, den yngsta av dem 12 år gammal. Polisen har därför även kopplat in de sociala myndigheterna i fallet.