Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wenger hyllades av Man United – Fellaini förlängde Arsenals tunga sviter

Från 2018
Marouane Fellaini.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Sista stora ligamatchen som Arsenals tränare. Då fick Arsène Wenger en hyllning från rivalen Manchester United. Sedan var det som vanligt – Arsenal åkte åter på stryk på bortaplan.

Efter nästan tjugotvå år som tränare för Arsenal tvingas Arsène Wenger lämna posten efter den pågående säsongen. Det betyder en hel massa farväl under våren.

I dag vinkade fransmannen adjö till de stora Premier League-matcherna. I den allra sista tungviktsfajten åkte han upp till Old Trafford – och föll.

Arsenal åkte dit på ett stopptidmål av Marouane Fellaini efter att Henrich Mchitarjan hade kvitterat för Arsenal i början på andra halvlek. Fellainis mål säkrade Champions League-spel för United nästa säsong.

– Vi hade ett väldigt ungt lag och det fanns mycket positivt. Spelarna är knäckta eftersom de gav allt. Det är synd att de inte fick betalt för det, säger Wenger.

"Fint och värdigt"

Inför avspark hyllades Wenger av Manchester United. Supportarna gav honom en ovation före avspark och tränarikonen Sir Alex Ferguson gav honom en gåva, men när Fellaini avgjorde förlängdes Wengers segerlösa svit på Old Trafford till elva matcher.

– Det var väldigt fint och värdigt. Jag gillade det. Jag har kommit hit i många år och nästa år kommer någon annan. Det blir samma varma mottagande då, säger Wenger.

– Jag vet inte vad jag fick, men jag vill dricka ett glas vin med Sir Alex eftersom det alltid bjuds på bra vin. När man inte längre är ett hot så älskar folk en.

Arsène Wenger.
Bildtext Arsène Wenger och Sir Alex Ferguson gav varandra en kram.
Bild: imago/Sportimage/ All Over Press

Det som Wenger däremot inte kan blunda för är att Arsenal fortfarande inte har vunnit en bortamatch under 2018. För United var segern ett sätt att ta ett steg närmare en säkrad andraplats.

– Vi har gått framåt, men vi måste göra mer framöver. Nu vill vi sluta tvåa i ligan, säger Uniteds tränare José Mourinho.

I dagens andra Premier League-match tog Manchester City sin trettionde seger för säsongen. Det blev 4–1 borta mot West Ham och därmed behåller City möjligheten att plocka över hundra poäng under en ligasäsong.

Resultat, Premier League:

Manchester United–Arsenal 2–1 (1–0)
West Ham–Manchester City 1–4 (1–2)

Diskussion om artikeln