Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Verstappen och Ricciardo fick reprimand efter kraschen – stallchefen: ”Vi pratade om att ge varandra utrymme”

Från 2018
Daniel Ricciardo kör in i Max Verstappen
Bildtext Ricciardo och Verstappen kraschade i Baku.
Bild: Pixathlon/REX/All Over Press

Varken Max Verstappen eller Daniel Ricciardo kan pekas ut som mer skyldig för kraschen i Bakus GP anser bilsportförbundet Fia. Därför får båda förarna en reprimand.

Det var i slutskedet av söndagens tävling som de båda Red Bull-förarna Daniel Ricciardo och Max Verstappen kraschade. Duon gick en hård kamp sinsemellan under hela loppet och på det 40:e varvet körde Ricciardo rakt in i stallkamraten då han försökte passera i en kurva.

Båda tvingades bryta loppet och direkt efteråt kallades de upp till domarna för att gå igenom situationen. Resultatet blev att båda fick en reprimand för händelsen.

– Båda förarna bidrog till kollisionen. Verstappen bytte spår två gånger och Ricciardo medgav att han försökte köra om lite för sent, säger internationella bilsportförbundet Fia i ett uttalande enligt Sky Sports.

Reprimanden är den första för båda förarna den här säsongen. Om en förare får tre reprimander under en säsong och två är för händelser om inträffat på banan, så leder det till att man flyttas tillbaka tio placeringar på startgridden.

Max Verstappen och Daniel Ricciardo pratar med varandra
Bildtext Max Verstappen och Daniel Ricciardo.
Bild: Jerry Andre/Sutton Images/REX/All Over Press

Horner: Så här skulle det inte ha fått gå

Red Bulls stallchef Christian Horner anser också att båda förarna var lika skyldiga.

– Vi tillåter förarna att tävla sinsemellan. På vårt möte innan tävlingen pratade vi om att de ska ge varandra utrymme och nu var det två förare som tog saken i egna händer. Så här skulle det inte ha fått gå.

– De kommer att be om ursäkt till hela stallet inför nästa tävling i Barcelona, säger Horner.

Diskussion om artikeln