Bjud på en somrig crumble av drönarlarver med kokos och hallon
Från 2018
Publicerad 10.05.2018 19:47.
Uppdaterad 11.05.2018 12:43.
Bild: Yle/Maria Lång
Efter midsommar har honungsbiets drönare gjort sitt i kupan. När arbetarbina vill slänga ut dem kan vi ta larverna till vara. De smakar naturligtvis lite honung och är enkelt tillredda i stekpannan.
Ingredienser, 4 pers:
- 50 g drönarlarverna
- 3 msk kokosolja
- salt
- 1 dl kokosflingor
- 3 dl havremjöl
- 1 msk kokossocker
- 1 tsk salt
- 2 askar fräska hallon
- 2 tsk kardemumma
Gör så här:
- Stek de frusna drönarlarverna i kokosolja på hög värme.
- Sänk temperaturen när fukten har avdunstat.
- Strö på salt och ta bort drönarlarverna för avkylning.
- Lägg ugnen på 175 grader.
- Lägg halverade hallon på pajformens botten.
- Rör ihop kokosflingor, havremjöl, salt och socker.
- Tillsätt kokosolja och strö blandningen över hallonen.
- Lägg på drönarlarverna.
- Grädda i ugnen 20-25 minuter i 175 grader.
Servera drönarlarv-crumble med färska hallon och citronmeliss.
Bild: Yle/Maria Lång
crumble,Strömsö,matrecept