Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Koskinen kritisk efter ny finalförlust för Dicken: "Läcker väl mycket bakåt"

Från 2018
Anna Lindahl mot Kathlen Ax..
Bildtext Anna Lindahl och Kathlen Ax spelar fjärde finalmatchen på lördag.
Bild: Handbollförbundet.

Efter tre raka silver är HIFK en seger från ett efterlängtat guld. Efter finalmatch tre var Dickens Sonja Koskinen inte nöjd med någonting. ”Det var stolpe ut på allt”, säger hon till Yle Sporten.

HIFK är på god väg att ta finalrevansch mot Dicken i damernas handbollsslutspel. Efter tre finalmatcher leder HIFK med 2–1 i matcher och har chansen att sätta punkt för säsongen i Britas på lördag.

I kväll blev det HIFK-seger med 25–22. Hemma i Berghäll tog man ledningen direkt och det bar hela vägen.

– Vi kom ut med buller och bång. Vi visste att vi behövde steppa upp, säger HIFK:s Johanna Hilli till Yle Sporten.

Hillis skott bet inte från start, men i slutskedet kom de matchavgörande fullträffarna.

– Det var lite nu eller aldrig för min del på slutet. Jag bestämde mig för att jag var tvungen att gå för det, säger hon.

"Direkt i uppförsbacke"

Dicken utjämnade finalserien i söndags, men nu gick det mesta på tok från början. Efter tio minuter stod det 6–1 till hemmalaget.

Målvakten Sonja Koskinen är kritisk och sågar det mesta i lagets spel.

– Vi är slarviga framåt. Vi skjuter jättedåligt och har väldigt många tekniska fel i början. Vi hamnar direkt i uppförsbacke och får inget flyt.

– Det är stolpe ut på allt. Det känns som allt är emot oss och jag tycker det läcker väl mycket bakåt. Vi är inte riktigt där. När vi missar bra lägen framåt ser det ut så här.

Vad är det som inte fungerar i försvaret?

– De kommer inte med några nyheter och vi har löst det förut, men i dag missar vi. Det är små detaljer och jag vet inte varför det inte fungerar. Vi vet vad vi måste göra på lördag.

Dicken har tagit tre raka titlar, men är nu upptryckt mot väggen. I säsongens sista hemmamatch på lördag måste laget vinna.

– Pokalen hör hemma på Drumsö och det här motiverar oss. Vi kan inte tänka negativt nu, säger Koskinen.

Resultat:

HIFK–Dicken 25–22 (13–11)
HIFK: Johanna Hilli 7, Anna Vinogradova 6, Linda Cainberg 3, Kathlen Ax 3, Anniina Nyholm 2, Inka Jäntti 2, Ella Holopainen 2.
Dicken: Anna Lindahl 5, Anna Lindholm 4, Carolina Böckelman 4, Karolina Nylund 3, Tove Salokivi 2, Annika Näräkkä 1, Kiira Kankainen 1, Malena Heikkinen 1, Jessika Gammals 1.

HIFK leder med 2–1 i matcher.

Diskussion om artikeln