Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpool undvek pinsam härdsmälta med nöd och näppe – vann vilda semifinalen och gjorde målrekord i Champions League

Från 2018
Uppdaterad 03.05.2018 09:28.
Liverpool tog sig till final efter dramatiskt returmöte - Spela upp på Arenan

Det blev ingen ny drömupphämtning av AS Roma när laget behövde en tremålsseger i returmötet mot Liverpool. Tack vare Radja Nainggolans sena fullträffar var italienarna till slut ändå bara ett mål från förlängning i Champions League i fotboll.

AS Roma kom i gång med sin upphämtning för sent då Radja Nainggolan gav laget 3–2 och 4–2 (straff) i den 86:e respektive 94:e minuten. Italienarna hann aldrig jaga ett femte mål och förlängning.

Liverpool som vann första semifinalmötet med 5–2 tog hem matchparet med 7–6 och avancerar till final mot Real Madrid i Kiev den 26 maj.

– Nu åker vi till Kiev. Det låter galet men det är sant, sade Liverpooltränaren Jürgen Klopp till AP.

För första gången sedan 2007 spelar Liverpool final i fotbollens absoluta finrum.

– Våra fans förtjänar att vara i final och de kommer att njuta av Kiev oberoende av resultatet där, sade försvararen Andy Robertson.

– Vi förlorade i dag men de gav sitt fulla stöd.

Mane gav Liverpool andrum

Väl medvetna om att AS Roma hade gjort en drömvändning mot Barcelona tidigare tog Liverpoolfansen emot Sadio Manes tidiga ledningsmål med lättnad. Efter knappt tio minuters spel stod det 1–0 till gästerna och Roma måste plötsligt göra fyra mål för att ha chans att gå vidare.

Därefter gjorde lagen ett mål var före paus för 2–1 till Liverpool – och fyra mål var fortfarande vad Roma behövde för att ens ta sig till förlängning.

Fyra mål till lyckades italienarna inte göra men det blev tre tack vare Edin Dzekos kvittering och Nainggolans två sena fullträffar till 4–2.

Liverpools två mål på onsdagskvällen gav också rekord för antal Champions League-mål under en säsong: 46 fullträffar har inget annat lag lyckats med tidigare.

Semifinal, Champions League

AS Roma – Liverpool 4–2 (1–2)
9 min 0–1 S. Mane
15 min 1–1 J. Milner (självmål)
25 min 1–2 G. Wijnaldum
52 min 2–2 E. Dzeko
86 min 3–2 R. Nainggolan
90+4 min 4–2 R. Nainggolan (straff)

Liverpool avancerar till final med 7–6 sammanlagt

Diskussion om artikeln