Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gerrard startar tränarkarriären i Skottland – Johanssons framtid oklar efter beskedet

Från 2018
Steven Gerrard.
Bildtext Steven Gerrard går till Glasgow Rangers i sommar.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Steven Gerrard lämnar klubben i sitt hjärta. Liverpoolikonen tar över skotska Glasgow Rangers – en tränarsyssla som kastades i famnen på Jonatan Johansson nyligen.

Efter en nästan tjugo år lång proffskarriär lade Steven Gerrard av 2016. Sedan dess har han tagit sina första trevande steg som tränare.

Gerrard återvände till sitt Liverpool och blev tränare i ungdomsakademin. Nu har han fått sitt första stora uppdrag som tränare.

Skotska Glasgow Rangers meddelade i dag att Liverpoolikonen tar över klubben till nästa säsong. Därmed tar klubben en tränare helt utan meriter.

– Avsaknaden av rutin är inte ett problem för mig, men det verkar vara det för andra. Man måste tro på sig själv och att man har rätt karaktär för att ta utmaning, säger Gerrard enligt Sky Sports.

– Press är inget som är dåligt. Jag vet att jag kommer att granskas. Klubbens supportrar var en stor orsak att jag kom hit. Jag vill komma hit och vara en ledare för dem.

Johansson leder laget just nu

Gerrards kontrakt är fyraårigt.

– Vi tror att Steven är rätt man för att ta Rangers framåt. Från första början har det känts positivt, säger ordföranden Dave King på klubbens webbplats.

Nyligen sparkade Rangers Graeme Murtyn från posten. Då fick Finlands tidigare landslagsanfallare Jonatan Johansson ta över tillsammans med Jimmy Nicholl. Med några omgångar kvar att spela ligger Rangers trea i ligan.

Det är oklart hur Johansson framtid blir efter säsongen. Enligt Rangers kommer Gerrards tränarstab att klarna senare. Johansson har tidigare varit assisterande tränare.

Diskussion om artikeln