Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lyckad VM-premiär för Sverige – första kedjan levererade direkt

Från 2018
Rickard Rakell med pucken mot Vitryssland
Bildtext Rickard Rakell gjorde ett mål i VM-premiären.
Bild: STELLA PICTURES/All Over Press

Regerande världsmästarna Sverige imponerade i VM-premiären mot Vitryssland. Laget höll nollan och fick igång första kedjan som gjorde tre av fem mål. Jag hoppas att formkurvan stiger, säger Mattias Janmark efter premiären.

Tre Kronor är en av de stora förhandsfavoriterna i årets VM. Det stjärnspäckade svenska laget fick också en smakstart på turneringen då man körde över Vitryssland med 5–0.

– Jag tycker allt var positivt idag. Det var mycket folk på läktaren och det är en bra känsla, säger Mattias Janmark till Expressen.

Janmark bildade lagets första kedja tillsammans med Rickard Rakell och Mika Zibanejad. Trion gjorde varsitt mål i matchen.

2–0 efter 20 minuter

Lias Andersson och Gustav Nyquist inledde målskyttet före Sverige i den första perioden och sedan tog första kedjan över.

Janmark gjorde 3–0 i början av den andra perioden och tio minuter senare satte Rakell 4–0. Zibanejad avrundade med att sätta 5–0 då drygt fyra minuter återstod av matchen.

– Vi får mycket förtroende och ska försöka göra det bästa. Vi fick en bra start och jag hoppas att formkurvan stiger under turneringen och att vi slutar på topp, säger Janmark.

VM fortsätter för Sveriges del på söndag då Tjeckien står för motståndet.

Resultat:

Sverige – Vitryssland 5–0