Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Decimerat Barcelona förlängde förlustfria sviten i hett ”El Clasico” – vristskadad Ronaldo oroar inte Zidane

Från 2018
Uppdaterad 07.05.2018 10:09.
Programmet är inte längre tillgängligt
Se höjdpunkterna från Barcelona – Real Madrid - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Fyra mål, en fantastisk kvittering, flera fula tacklingar, ett rött kort och en skadad superstjärna. Trots att säsongens sista rivalmöte mellan FC Barcelona och Real Madrid på pappret var betydelselöst blev söndagskvällens drama allt annat än händelsefattigt. Slutresultatet: 2–2 på Camp Nou.

– Laget gjorde en fantastisk insats. Det är inte lätt att spela decimerat, inte minst mot ett lag som Real Madrid.

Luis Suarez var en nöjd man efter krysset mot ärkerivalen på söndagskvällen. 2–2 efter 90 minuter – och Barcelona går mot en obesegrad säsong. Lyckas ”Blaugrana” med bedriften blir man det första laget att göra det i La Liga.

Söndagskvällens El Clasico var dessutom allt annat än tråkigt.

Actionpackad första kvart

Suarez pangade själv in matchens första mål efter tio spelade minuter, men kvitteringen kom bara fem minuter senare. Målskytt? Vem annan än Cristiano Ronaldo.

Målet blev ändå dyrköpt för den portugisiska megastjärnan. Ronaldo landade illa i samband med fullträffen och skadade vristen – och tvingades lämna planen vid halvtidspausen.

I nuläget är det oklart exakt hur allvarlig skadan är, men tränaren Zinedine Zidane litar på att Ronaldo står på plan då Champions League-finalen spelas den 26 maj.

– Exakt hur länge han kommer att vila kan jag inte säga, men det är inte ett stort problem. Han är lite oroad eftersom vristen är svullen, men han säger själv att det inte känns allvarligt, konstaterar Zidane enligt AFP och tillägger att närmare undersökningar väntar på måndagen.

Stökigt värre

Strax innan halvtidspausen och Ronaldos sorti höll matchen på att spåra ur totalt. Efter att matchen bjudit på flera fula tacklingar kokade det över hos Barca-spelaren Sergi Roberto, som slog Marcelo – och åkte på ett direkt rött kort.

Den andra halvleken bjöd i sin tur på ännu flera omdiskuterade lägen.

Lionel Messi förde upp det decimerade Barcelona till 2–1 – i en sekvens där Suarez gjorde sig skyldig till ruff men inte fick domslutet mot sig för sina tilltag.

Gareth Bale – som själv klarat sig undan en minst sagt cynisk kapning i den första halvan utan kort – kvitterade sedan matchen med ett drömmål med kvarten kvar på klockan.

– Det här var ingen lätt match för domarna, det är klart, konstaterar Barcelona-lotsen Ernesto Valverde enligt BBC efter matchen.

Med tre omgångar kvar för de två giganterna i La Liga står det redan klart att Barcelona är spanska mästare. Real Madrid ligger i sin tur trea i tabellen med tre poäng och en match upp till lokalrivalen Atletico Madrid.

Videobilder från Viasat.

Diskussion om artikeln