Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter ”förbannat långt sms” från lagkamraten mitt i natten: Durants 38 poäng bäddade för Golden States seger

Från 2018
Draymond Green och Kevin Durant.
Bildtext Draymond Green och Kevin Durant.
Bild: John G. Mabanglo / EPA / All Over Press

De regerande NBA-mästarna Golden State Warriors är nu bara en seger ifrån en plats i konferensfinalen. Det efter att Kevin Durant vaknat till liv – och stått för hela 38 poäng då Golden State krossade New Orleans.

Om match nummer fyra gick fel på alla sätt för Golden State var de regerande mästarna lika starka som förväntat i match nummer fem mot New Orleans Pelicans under natten till måndag finsk tid.

Slutresultatet stod 118–92 – och Golden State är nu bara en seger ifrån en plats i konferensfinalen.

Matchens stora stjärna? Fjolårets MVP Kevin Durant, som noterades för 38 poäng, nio returer och fem assist. En klar förbättring från insatsen i 100–119-förlusten i match nummer fyra, där Durants plus-minus-saldo stannade på -24.

Lagkamraten tog fram sågen mitt i natten

Efter matchen avslöjade Durant för ESPN att det var ett sms från lagkamraten Draymond Green som väckte honom.

Green hade nämligen vakat halva natten och studerat videobilder från förlusten, och profilen var upprörd över Durants tilltag på planen.

– Jag skickade ett förbannat långt sms åt honom klockan fyra på natten. Jag utmanade honom att spela på sin egna nivå. Han var inte tillräckligt aggressiv, och jag var tvungen att säga något, berättar Green för ESPN.

– Jag var medveten om allt han sade. Det kändes otroligt bra att få höra det av honom, det betyder bara att min lagkamrat bryr sig om mig, säger i sin tur Durant, som besvarade sms:et med ett kortfattat ”Jag fixar det”.

Resultat, NBA:

New Orleans – Golden State 92–118
Golden State leder matchserien med 3–1.

Utah – Houston 87–100
Houston leder matchserien med 3–1.

Diskussion om artikeln