Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Melania Trump kampanj för barnens välbefinnande heter "Var bäst"

Från 2018
Donald och Melania Trump
Bild: SHAWN THEW/EPA-EFE

Den amerikanska presidenthustrun Melania Trump lanserade i måndags utanför Vita huset sin kampanj för att främja barnens välbefinnande. Mottot för Melanias program är "Var bäst". (Be best)

Melania Trump har redan i över ett års tid läst för barn, lärt sig om barn som föds av mödrar som är drogberoende och varit värd för en Vita hus kampanj mot mobbning på nätet.

- Som en mor och som rikets första dam är jag bekymrad över att det i världen av i dag där man ständigt är uppkopplad kan finnas barn som inte är förberedda på sina egna känslor. Ofta kan känslorna ta sig uttryck i destruktivitet eller mobbning, narkotikaberoende och till och med självmord, sade Melania Trump.

- Jag känner starkt för att vi vuxna kan och måste vara bäst i att lära våra barn om hur viktigt det är att leva ett hälsosamt och balanserat liv.

Föräldrar ska också uppmuntras

Målet för presidenthustruns kampanj är att uppmuntra föräldrar och andra vuxna att lära barnen hur de kan bli goda medborgare, vara vänliga, låta bli att mobba på sociala medier eller någon annanstans och hållas borta från droger och ta hand om sig själva.

Kampanjen kommer att fokusera på välbefinnande, sociala medier och missbruk av opioider.

- Om vi verkligen lyssnar på vad våra barn har att säga kan vi vuxna stöda dem och ge dem verktyg som de behöver för att växa upp till att bli lyckliga och produktiva vuxna, sade Trump.

Besöker sjukhus och vårdhem

Under sin tid som första dam har Melania Trump visat sitt intresse för barn genom att besöka sjukhus både i USA och under resor utomlands. Hon har ofta läst för dem och uppmanat dem att göra sitt bästa.

Hennes intresse för drogkrisen vaknade under presidentvalskampanjen och hon har besökt vårdcentraler och sjukhus för att lära sig vilken effekt droger har på barn som föds till mammor som är beroende, till exempel av kraftiga smärtstillande medel.

I mars var hon värdinna för ett möte i Vita huset med representanter för de stora media- och onlineföretagen där nätmobbning och säkerhet på nätet diskuterades.

Hennes initiativ väckte viss munterhet eftersom president Donald Trump inte brukar dra sig för att skriva nedlåtande om människor på Twitter.

Fru Trump konstaterade ändå att kritiken inte kommer att hindra henne från att göra vad hon anser att är rätt.

Diskussion om artikeln