Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Donskoi ville spela VM men skada satte stopp – Palola in i truppen i stället

Från 2018
Olli Palola i lejondress vid EHT-turneringen i Sverige 2018.
Bildtext Olli Palola hoppar in i Finlands VM-lag efter att NHL-yttern Joonas Donskoi lämnat återbud.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

San José Sharks forward Joonas Donskoi var högintresserad av att avsluta säsongen med VM i Lejontröjan, men hälsoläget ville annat. Därför gör Olli Palola entré i truppen som 13:e forward när Finland i kväll möter Norge.

– Donskoi var väldigt sugen på att komma, men en skada satte stopp för hans VM-resa, förklarar tränaren Lauri Marjamäki efter Lejonens korta lunchträning i Herning.

– Jag diskuterade saken med honom i går. Han missade matcher på grund av skadan också i deras sista playoffserie. Det grämer, men sån är ishockeyn, säger Marjamäki.

Donskois klubb San José åkte ur NHL-slutspelet i helgen. Senaste natt var det Olli Määttäs Pittsburgh som försvann. Men på en direkt fråga om Määttäs eventuella VM-medverkan ville förbundskaptenen inte svara

– Jag känner till läget för alla våra spelare i Nordamerika, men vi informerar sedan när vi har klara svar, säger Marjamäki.

Säteri i stället för Husso

Tränaren avslöjade däremot att Harri Säteri "helt enligt ursprungsplanen" vaktar målet mot Norge med nedsläpp klockan 21.15 i kväll.

I övrigt fortsätter laget på exakt samma sätt som i de två tidigare segermatcherna. Med skillnaden att Olli Palolas turneringspass stämplats och att Jokeritanfallaren tar plats i uppställningen som 13:e forward.

Men särskilt mycket speltid kan Palola inte räkna med i kväll.

– Vi startar på samma sätt som förr. Sen får vi se om något händer under matchens gång. Det är bra att ha möjligheten att kunna köra med fyra kedjor också om någon skadar sig, säger Marjamäki.

– Några löften har jag inte fått. Jag tar en dag i taget och vet att det kan hända saker i den här branschen. I bra form är jag åtminstone, säger Olli Palola.