Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sköna beskedet för Real Madrid – Zidane tömmer sjukstugan till CL-finalen

Från 2018
Cristiano Ronaldo.
Bildtext Tummen upp! Cristiano Ronaldo kan redan gå normalt efter skadan han åkte på i söndags.
Bild: AFP / Lehtikuva

Här kommer lugnande besked för alla Real Madrid-supportrar: Cristiano Ronaldo lär kunna spela Champions League-finalen. Zinedine Zidane ger positiva signaler gällande sin superstjärna.

Vissa frågetecken hopade sig runt Real Madrid i samband med söndagens El Clásico i Barcelona. Madridklubben åkte hem med 2–2 från Camp Nou efter bland annat ett mål av Cristiano Ronaldo, men portugisens hälsoläge var en högaktuell fråga.

Ronaldo klev av i paus efter att ha trampat snett vid sin fullträff.

Nu ger Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane lugnande besked med två och en halv vecka till Champions League-finalen i Kiev.

Superstjärnan lär vara med mot Liverpool. Dessutom kommer positiva signaler för Isco och Dani Carvajal. De två fanns inte med i Barcelona på grund av skador.

– Jag tror att hela trion är i skick till finalen. Cristiano är mest skadad på grund av att det nyss hände, men han går normalt och kommer att vara okej, säger Zidane enligt nyhetsbyrån AFP.

Ronaldo skyttekung i Europaspelet

Zidane bekräftar att Ronaldo stukade fotleden, men inget värre än så skedde.

– Det finns ingen värre skada på vadbenet. Det är en mindre stukning, säger Zidane.

– Ronaldo är otrolig när det kommer till skador. Han är redan på planen, går och känner sig positiv 48 timmar senare. Vi vet inte när han är tillbaka i träning med laget, men det här visar hans engagemang och vilja att spela.

Den 26 maj kulminerar den europeiska klubblagssäsongen med Champions League-finalen, där Real Madrid har chansen att ta sin tredje raka titel. Liverpool står för motståndet i klubbens första final sedan 2007.

Fram tills dess har Real Madrid tre ligamatcher att avverka – mot Sevilla, Celta Vigo och Villarreal. Om Ronaldo, som är skyttekung i årets Champions League med femton fullträffar, kan medverka i någon av de matcherna är fortfarande oklart.