Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nyströms OS-eld slocknade: Finlands främsta par lägger ner satsningen mot Tokyo

Från 2018
Anton Kaisti och Jenny Nyström.
Bildtext Anton Kaisti och Jenny Nyström går skilda vägar.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Badmintonspelaren Jenny Nyström väljer att ge upp drömmen om OS i Tokyo 2020 tillsammans med mixeddubbelparet Anton Kaisti. Jag fattade beslutet med tanke på mitt eget välmående, säger Nyström.

För två veckor sedan lade Jenny Nyström och Anton Kaisti beslag på den bästa finländska placeringen i EM i badminton då de på allvar utmanade världsparet Marvin Emil Seidel och Linda Efler i den andra omgången.

I dag står det klart att satsningen mot OS i Tokyo 2020 är över. På initiativ av Nyström lämnar Helsingfors Badminton Club-duon badmintonförbundets OS-träningsteam Tokyo Team.

– Jag beslöt att jag inte fortsätter jaga OS-platsen eftersom det kräver mer än jag själv klarar av. Jag fattade beslutet med tanke på mitt eget välmående, säger Nyström i ett pressmeddelande.

Nyström, 24, slutar inte spela badminton utan fortsätter i landslaget, men samarbetet med Kaisti är slut. Paret vann sex internationella turneringar och sju FM-guld i mixeddubbel.

– Jennys beslut kom som en liten överraskning och jag kände mig ganska tom när jag fick höra det förra veckan, säger Kaisti som nu söker en ny partner.

Om man ska spela dubbel tillsammans så måste det klicka

Nyström och Kaisti gick för första gången skilda vägar redan för ungefär fyra år sedan men var tillsammans igen vid slutet av år 2016.

– Anton spelade med andra par då jag hade skrivningar och inte kunde tävla så mycket. När han märkte hur bra de var och att jag inte var lika bra så blev han sur på det. Jag blev stressad när han blev sur på mig och då gick det inte alls ihop, berättade Nyström till Yle Sporten våren 2017.

– Om man ska spela dubbel tillsammans så måste det klicka. Om man inte kommer överens som människor så då går det nog inte att spela tillsammans heller. Man måste ha bra kemi. Vår kemi är bättre nu och vi kan prata bra om matcherna och allt sådant, sade i sin tur Kaisti.

Anton Kaisti och Jenny Nyström spelar badminton.

Slutgrälat – Nyström och Kaisti tänker nå OS och Europatoppen

Flerfaldiga FM-vinnarna är en vinnande kombinatination igen.

Diskussion om artikeln