Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nico Rönnberg inför den fjärde finalen: "Jag har aldrig firat FM-guld i Britas, det skulle smaka med speldressen på"

Från 2018
Nico Rönnberg.
Bildtext Nico Rönnberg behövs - men håller axeln?
Bild: Handbollsförbundet

Nico Rönnberg har vunnit fyra raka FM-guld med Cocks sedan han 2013 återvände till Finland från norska ØIF Arendal. 2014 och 2015 avgjorde Cocks finalserien mot Dicken med 3-0 i matcher vilket innebar att segerfesten ägde rum i Riihimäki.

I kväll kan guldet avgöras på Dickens hemmaplan i Britas och det vill Nico Rönnberg, som har spelat sin bästa säsong någonsin, inte fira i civilmundering.

Rönnberg har hittills missat tre finalmatcher på grund av en liten bristning i en axelsena.

– Nu har fyra veckor gått sedan skadan och jag vill in på planen. Hittills har min läkare och min fysioterpeut avrått mig från att ta några risker.

Dicken kan bevisligen besegra ett Cocks utan Rönnberg

Just nu står finalserien 2-1 i Cocks favör. Dicken vann den första matchen i Riihimäki och var nära att i match tre upprepa bravuren men förlorade med ett futtigt mål efter förlängning.

– Det var pirrigt värre att se på från sidan. Det som inte skulle få ske skedde. Dicken kom åt att kontra och skjuta alltför nära muren, någonting som vi nu har talat mycket om att stoppa, säger Rönnberg.

Nico Rönnberg avlossar bössan mot Dicken.
Bildtext Det här fruktar Dickens försvar.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Rönnbergs axel kändes styv och lite öm efter att han hade tränat inför match två och tre. I dag har axeln varit smärtfri och Rönnberg är optimistisk.

– Jag vill absolut vara på planen när mästerskapet avgörs. Läkaren sade att det skulle vara riskfritt att spela fyra veckor efter skadan. Om inte tränaren sätter in mig på planen så får jag sköta om att peppa laget på bänken så att det inte går som i final tre.

Jag har nog planer på att ännu spela utomlands men hittills har jag inte fått ett så intressant kontraktsanbud att jag skulle vara på väg nu

Nico Rönnberg

Att Rönnberg inte har spelat i finalserien trots att Cocks haft det svårt har väckt spekulationer om att Karissonen kunde vara på väg utomlands. Att han därför inte vill riskera en förvärrad skada.

Det dementerar Rönnberg själv.

– Visst har det ju väckt det uppmärksamhet att jag gjorde mest mål i Europacupens gruppspel. Inte är det ju någon som märker en om man spelar bra i den inhemska ligan, säger Rönnberg som har två år kvar på kontraktet.

– Jag har nog planer på att ännu spela utomlands men hittills har jag inte fått ett så intressant kontraktsanbud att jag skulle vara på väg nu. Jag stannar nog, som det nu ser ut, i Cocks.

Den fjärde finalen mellan Dicken och Cocks spelas med start kl. 18.15 i Britas. Direktsändningen i TV2 och Arenan inleds klockan 18.00 och matchen refereras på svenska av Sture Forstén och expertkommentator Ken Sirenius.

Programmet är inte längre tillgängligt
FM-final i handboll, Dicken - Cocks (Svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln