Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cocks mästare efter ny nagelbitare – Tamminen avslöjade transfernyhet som Rönnberg dementerade direkt

Från 2018
Uppdaterad 09.05.2018 22:20.
Nico Rönnberg gjorde snygga och fula saker under sitt sena inhopp i den avgörande finalmatchen - Spela upp på Arenan

Nico Rönnberg gjorde sitt första finalframträdande i slutminuterna av det fjärde mötet mot Dicken. Matchen vände direkt och nu firar Cocks sitt sjätte raka handbollsmästerskap.

Dicken fick en bra start på matchen och ledde som bäst med 7–4. Men då halvleken började närma sig sitt slut hade Cocks kommit ikapp och med Vitalie Nenitas mål gick gästerna upp i en 12–11-ledning.

Men strax före paus åkte Cocks på två raka utvisningar och Dicken fick anfalla med sex mot fyra. Hemmalaget lyckades ändå inte utnyttja det numerära överläget och utvisningssekvensen slutade 2–2.

Vid paus ledde Cocks med 15–13.

Rönnberg kliver in

Efter en jämn inledning på den andra halvleken kom Dicken så småningom igång på allvar och tog över ledningen med tio minuter kvar.

Då åtta minuter återstod och Dicken ledde med 25–24 kom Nico Rönnberg för första gången ut på plan i vårens slutspel. Rönnberg som har lidit av en axelskada spelade fram till Aliaksandr Bachko som utjämnade matchen.

Strax efter det smällde Rönnberg själv in ledningsmålet då han med fem minuter kvar satte in 26–25-fullträffen. Efter det kom Dicken inte mera ikapp.

Med 15 sekunder kvar punkterade Bachko matchen då han satte in 28–26-målet. Dicken hann ännu reducera så Cocks segersiffror skrevs till slut 28–27.

”Nico är såld till Kiel"

Cocks-kaptenen Teemu Tamminen var på spralligt humör då lagets sjätte raka mästerskap hade avgjorts.

– Det är roligt att vara kapten för det här laget när jag får lyfta bucklor hela tiden! Och att få spela med någon som Nico, som är såld till Kiel! Det är helvetes kul!

Efter rusade Tamminen fram till Rönnberg som började flina. Då han själv kom för att intervjuas påstod han ändå att Tamminen talar strunt, och att han i alla fall ännu inte har några transfernyheter att avslöja.

– Det är inte sant. Klart det har visats mycket intresse, men det stämmer inte att jag skulle ha sålts. Som det ser ut nu så kommer jag att fortsätta i Cocks de två följande åren, menar Rönnberg.

Dicken – Cocks 27–28 (13–15)

Dicken: Joacim Broman 6, Benny Broman 4, Valdar Noodla 4, Robin Granlund 4, Filip Söderlund 3, Anton Rémy 3, Ben Weber 2, Johan Gripenberg 1

Räddningar: Mikael Mäkelä 15

Cocks: Bojan Zupanjac 5, Vitalie Nenita 4, Teemu Tamminen 3, Aliaksandr Bachko 3, Andre Udd 2, Roni Syrjälä 2, Aliaksandr Patsykailik 2, Yury Lukyanchuk 2, Viktor Kovalenko 2, Nico Rönnberg 1, Davor Basaric 1

Räddningar: Giedrius Morkunas 14, Vitalii Shitsko 5

Diskussion om artikeln