Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Slickade på motståndare två gånger – nu ska Marchand skärpa sig: "Vill inte förlöjliga laget"

Från 2018
Brad Marchand.
Bildtext Brad Marchand var en poängspruta för Boston Bruins under säsongen.
Bild: All Over Press

Boston Bruins är utslaget i slutspelet, Brad Marchand ska försöka lära sig hur man uppför sig. Efter att ha slickat på en motståndare två gånger på kort tid har han insett faktum. ”Det är tuffare när man gör alla besvikna”, säger Marchand.

Nyligen kraschade Boston Bruins i Stanley Cup-slutspelet mot Tampa Bay Lightning. Bruins föll ut i den andra slutspelsrundan – en slutspelsvår som kantades av både det ena och det andra.

Brad Marchand har nog mest av alla att förklara och fundera på. Marchand är spelaren som gjorde det till en vana att gå över gränsen i slutspelet.

I den första rundan slickade han Toronto Maple Leafs-finländaren Leo Komarov.I nästa runda gjorde han samma sak mot Lightnings Ryan Callahan.

Genom åren har Marchand fått avstängningar, böter och tillsägelser. När slutspelselden har slocknat för Bruins del konstaterar Marchand att han måste ta tag i sig själv.

– En del saker jag gjort behöver fixas till. Jag måste förstå att det jag gör där ute får större konsekvenser, säger han enligt The Boston Globe.

Efter händelsen mot Callahan talade han med NHL:s ledning. En gång till och det hade blivit en avstängning.

– Det sista jag vill göra är att förlöjliga mina lagkamrater och organisationen som jag gjorde. Jag måste bara vara bättre än så. Jag vet att jag har sagt det förut, men jag måste verkligen jobba på det.

"Är en väckarklocka"

Det är ingen tvekan om att Marchand är en exceptionellt bra spelare. I Bruins suveräna förstakedja gjorde kanadensaren stor succé under säsongen.

På 68 grundseriematcher noterade han 85 poäng och i slutspelet blev det 17 poäng.

Nu ska han jobba med att lägga band på sig.

– Det är en sak att gå het själv, men det är tuffare när man gör alla andra besvikna. Det är en väckarklocka, säger han enligt NHL:s webbplats.

– Jag har nått en fin nivå i mitt spel, men jag har en del karaktärsmässiga problem. Jag måste bli av med dem. Det finns en linje mellan att vara på gränsen och att vara idiotisk.

Bruinsveteranen Zdeno Chara ser sin lagkamrat som en av ligans bästa yttrar, men …

– Han har alltid spelat på gränsen och det har tagit honom hit. Han vet att han måste utvecklas och det kommer att ske.

Diskussion om artikeln