Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens VM-tävling: Hur går det mellan Tyskland och Finland?

Från 2018
Eeli Tolvanen.
Bildtext Eeli Tolvanen gjorde mål i sin VM-debut mot Kanada. Smäller det på nytt i kväll?
Bild: Christian Bruna / EPA-EFE / All Over Press

Ett dygn efter storsegern mot Kanada stöter Lejonen på Tyskland. Behåller Finland chansen att ta hem grupp B med en ny vinst? Gissa hur det går i Herning och vinn en VM-pryl!

Två matchfria dagar hade tydligen gjort susen för Lejonen. Finland följde upp skrällförlusten mot Danmark med en fenomenal insats mot Kanada i går.

Finland slog till med buller och bång och vann med 5–1 i Boxen – ett resultat som inte var så lätt att förutse. Lena Nylund träffade rätt i Yle Sportens tippningstävling och får en VM-pryl från Danmark. Grattis!

Tyskland står på tur

I kväll väntar en på pappret betydligt enklare uppgift. Tyskland gick på en överraskande förlust i går mot Lettland och är i praktiken uteslutet från kvartsfinaldiskussionerna.

Finland har skrapat ihop tolv poäng och en vinst i kväll betyder att Lejonen spelar om segern i grupp B i tisdagens möte med USA.

Nu frågar vi: Hur slutar matchen Tyskland–Finland?

Vi söker resultatet efter 60 minuters spel. Om matchen till exempel slutar i en 5–4-förlängningsseger, är korrekt svar 4–4.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till adressen svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt. Om ingen träffar mitt i prick får alla deltagare delta i utlottningen. Tävlingstiden går ut på söndag klockan 21.14 (en minut före nedsläpp).

Lycka till!

Diskussion om artikeln