Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Juventus säkrade sjunde raka Serie A-titeln – damerna får förbereda sig för seriefinal

Från 2018
Juventus herrar firar ligaguld.
Bildtext Guldglädje i Rom.
Bild: Riccardo Antimiani / EPA-EFE / All Over Press

En poäng borta mot AS Roma var allt som krävdes av Juventus på söndagskvällen – och det var precis det som ”Den gamla damen från Turin” lyckades knipa. 0–0 i den eviga staden innebär ett sjunde raka ligaguld för Juventus, samtidigt som damlaget fortfarande kämpar om titeln.

Den här veckan har Rom varit Juventus lyckostad. På onsdagen blev det cupguld efter 4–0 mot AC Milan och på söndagskvällen räckte 0–0 mot AS Roma till för att säkra ligatiteln – för det sjunde året på raken.

– Det är inte lätt att komma hit med rätt attityd bara några dagar efter att ha vunnit cupen, säger tränaren Massimiliano Allegri efter matchen.

Endast en omgång återstår av Serie A och försprånget ner till tabelltvåan Napoli är nu fyra poäng. Napoli lyckades i sin tur vinna sin måstematch tidigare på söndagen.

– Vi måste ge dem en eloge. De gjorde det ytterst svårt för oss i år. De pressade oss ännu i dag, säger Allegri.

– Vi jobbade ändå hårt och nu är det dags att fira fyra fantastiska år. Det förtjänar vi alla, tillägger tränaren.

Satte fart på spekulationerna

Allegri, som tränat klubben i just fyra år, fick efter kommentaren ta ställning till spekulationerna kring en eventuell flytt till London. Allegri har nämligen nämnts som en eventuell ersättare till både Arsene Wenger i Arsenal och Antonio Conte i Chelsea.

Men Juve-lotsen sköt ner alla rykten.

– Så länge jag inte får sparken så tänker jag inte lämna Juventus, säger Allegri, som lotsat klubben till cup- och ligaguld varje år under sin sejour i Turin.

Blåvita landslagsdamer gör upp om damligaguldet

Juventus damlag, med Sanni Franssi och Tuija Hyyrynen i truppen, slog i sin tur Tavagnacco med 4–0 under den sista ligaomgången i Serie A femminile.

– En enorm seger. Tack till alla supportrar, ni är otroliga, skriver landslagsbacken Hyyrynen på Twitter.

Samtidigt lyckades ändå Nora Heroums Brescia också besegra Verona med 6–3, vilket innebär att topplagen ligger på samma poäng efter alla omgångar.

Då lagen dessutom vann en match var då toppklubbarna möttes under säsongen innebär det att mästerskapet avgörs i en seriefinal. När och var matchen spelas klarnar senare.