Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens VM-tävling: Hur går det mellan Finland och USA?

Från 2018
Sebastian Aho ser frustrerad ut i matchen mot Tyskland i hockey-VM 2018.
Bildtext Förhoppningsvis får vi se en gladare Sebastian Aho i rinken i matchen mot USA.
Bild: Tomi Hänninen

Finland har svajat i prestationerna hittills i hockey-VM och inför avslutningen av grupp B kan Lejonen sluta allt mellan etta och fyra i tabellen. Fixar Finland tre poäng mot USA och samtidigt gruppseger? Gissa hur det går i Herning och vinn en VM-pryl!

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Lejonens insatser i hockey-VM gör en inte klok.

"I det stora hela så är det häpnadsväckande att Finland varvar toppinsatser med rejäla magplask", skrev Yle Sportens Chriso Vuojärvi i sin analys efter den snöpliga förlängningsförlusten mot Tyskland i söndags.

Tyskarna avgjorde i förlängningen och vann med 3–2 i Herning. I Yle Sportens tippningstävling, där resultatet efter tre perioder är det som gäller, prickade sammanlagt sju stycken det korrekta svaret 2–2.

Daniel Gullans var en av dem. Lotten föll på honom och han får en VM-pryl från Danmark. Grattis!

USA väntar i gruppavslutningen

I dag spelar Lejonen sin enda lunchmatch i gruppspelet. Insatserna skulle inte kunna vara större.

Gruppettan USA står för motståndet och amerikanerna ligger tre poäng före Lejonen i tabellen. I och med att inbördes möten gäller för att skilja lagen åt tar Finland gruppsegern om det blir seger efter tre perioder mot USA.

Om det blir poängtapp eller förlust kan Finland landa på allt mellan plats två och fyra i tabellen. Spännande var bara förnamnet inför sista omgången som också innehåller Kanada–Tyskland och Lettland–Danmark.

Nu frågar vi: Hur slutar matchen Finland–USA?

Vi söker resultatet efter 60 minuters spel. Om matchen till exempel slutar i en 5–4-förlängningsseger, är korrekt svar 4–4.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till adressen svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt. Om ingen träffar mitt i prick får alla deltagare delta i utlottningen. Tävlingstiden går ut på tisdag klockan 13.14 (en minut före nedsläpp).

Lycka till!

Diskussion om artikeln