Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Kommunikationen ska bli bättre mellan idrottsföreningarna och Raseborgs stad

Från 2018
En man står vid en strand, i bakgrunden ett hopptorn och en träbyggnad.
Bildtext Fritidschef Reino Kärkkäinen vill samarbeta med idrottsföreningar. I bakgrunden simmis i Ekenäs. Basturna och omklädningsrummen renoveras som bäst.
Bild: Helena Rosenblad / Yle

Idrottsföreningarna inleder ett nytt samarbete med Raseborgs stad. Det blev klart då 35 personer från ungefär 16 idrottsföreningar träffade stadens representanter på tisdagen (15.5).

Stadens fritidschef Reino Kärkkäinen är nöjd med att så många människor kom till träffen.

- Cirka hälften av de 35 föreningarna var på plats.

Föreningarna ska träffas på nytt i mitten av juni för att besluta hur samarbetet ska fungera. Gruppen ska sedan fungera som en länk mellan föreningarna och stadens tjänstemän och beslutsfattare.

De kan ta ställning i frågor som kan handla om gemensamma idrottsplaner eller- lokaler och ge expertutlåtanden i idrottsfrågor.

Inspiration från Salo

Reino Kärkkäinen har jobbat som fritidschef i Raseborg i ett års tid. Han har fått inspiration till samarbete med idrottsföreningarna från andra städer.

- När jag kom till tjänsten tyckte jag att det finns behov av bättre kommunikation. Det finns saker som alla inte vet.

I grannstaden Salo har det funnits ett samarbete mellan staden och idrottsföreningarna i tre års tid. Representanter från Hangö stad var med på träffen i Raseborg på tisdagen.

Det ser ut som om Raseborg kommer att välja ett litet annorlunda samarbete än Salo, berättar Reino Kärkkäinen.

- I Salo har idrottsparlamentet representanter från olika typer av föreningar. Här i Raseborg vill de ha en större grupp som träffas tre till fyra gånger per år. Sedan ska det finnas specifika arbetsgrupper under den.

Diskussion om artikeln