Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uruguays preliminära VM-trupp publicerad – Suarez och Cavani lyser i anfallet

Från 2018
Uruguayn maajoukkueen aloituskokoonpano Brasilian MM-kisoissa 2014
Bildtext Många bekanta ansikten kvar i Uruguays landslag, denna upplaga från VM 2014.
Bild: EPA/Diego Azubel

Två VM-guld har lilla Uruguay vunnit, men då får man gå så långt bakåt i tiden som 1950 och 1930. Under de senaste årtiondena har laget som bäst mäktat med en fjärdeplats, i VM 2010. På onsdagen publicerades landets preliminära VM-trupp.

En VM-trupp där åtminstone några av de största stjärnorna är bekanta även för dem som inte kan klassas som "fotbollsnördar".

Luis Suarez har hört till Barcelonas vassaste spjutspets under de senaste säsongerna och är också den som gjort flest mål i Uruguays landslag genom tiderna.

Dess värre torde Suarez också vara bekant för sina mindre goda tag ute på spelplanen. I VM 2014 bet han italienaren Giorgio Chiellini i axeln – en incident som det i tiderna skrevs åtskilliga spaltmillimeter om. Det var nämligen inte första gången som Suarez var inblandad i en bitincident...

Edinson Cavani är jämngammal och på pappret ungefär ett lika tungt namn som den 31-årige Suarez. Han har hållit till i Paris Saint-Germain i fem år och med den äran: 108 mål på 153 matcher är inte illa även om det inte är riktigt lika hårt som Suarez 98 mål på 113 matcher för Barcelona.

Hur som helst vilar mycket av landets framgångschanser på denna duos axlar. Också i de bakre leden finns namn som inger en viss respekt inom fotbollsvärlden: Diego Godin försvarar till vardags i Atlético Madrid och är försvarets främsta kugge. Andra viktiga spelare är bland andra Godins lagkamrat Jose Maria Gimenez, Portos Maximiliano Pereira och Lazios Martin Caceres.

På mittfältet finns bland andra Matias Vecino (Inter), Gaston Ramirez (Sampdoria) och Rodrigo Bentancur (Juventus).

I truppen på 26 spelare ska tre namn vaskas bort innan det slutliga VM-laget publiceras senast den 4 juni.

Uruguays preliminära VM-trupp:

Målvakter: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Martin Campana (Independiente)

Backar: Diego Godin (Atléetico Madrid), Sebastian Coates (Sporting), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Maximiliano Pereira (Porto), Gaston Silva (Independiente), Martin Caceres (Lazio), Guillermo Varela (Peñarol)

Mittfältare: Nahitan Nandez (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Matias Vecino (Inter), Federico Valverde (Real Madrid), Rodrigo Bentancur (Juventus), Carlos Sanchez (Monterrey), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro), Diego Laxalt (Genoa), Cristian Rodriguez (Peñarol), Jonathan Urrestaviscaya (Monterrey), Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders), Gaston Ramirez (Sampdoria)

Anfallare: Cristhian Stuani (Girona), Maximiliano Gomez (Celta Vigo), Edinson Cavani (PSG), Luis Suarez (Barcelona)

Diskussion om artikeln