Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö Centralskola inför Stafettkarnevalen: "Vi är beredda"

Från 2018
Uppdaterad 18.05.2018 11:06.
Elever som springer på en skolgård.
Bildtext Sjätteklassarna Jasper Voutila (från vänster), Neela Hietaharju, Joah Backman, Felicia Svenskberg, Simon Eriksson, Justin Luoma, Runa Åberg och Jennie Seppänen är på väg mot Stafettkarnevalen.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Hangö Centralskola deltar i Stafettkarnevalen med tio lag. Eleverna har övat flitigt och ser framemot att springa i Åbo.

Sammanlagt 28 elever i årskurs fyra till sex åker till Åbo på fredag.

Sjätteklassarna Jennie Seppänen, Runa Åberg och Neela Hietaharju ska springa 5 x 80 och 600 meter. Felicia Svenskberg ska springa 5 x 80 och 400 meter.

De känner sig alla redo att springa i Åbo på fredag (18.5). De har övat många gånger under den senaste veckan.

Roligt att springa tillsammans

Seppänen, Åberg och Hietaharju var med då Stafettkarnevalen hölls i Alberga i Esbo i fjol. Då var det varmt och det ser också ut att bli ganska varmt i Åbo.

De tycker att det är roligt att vara med och springa tillsammans med många andra människor.

Sjätteklassaren Justin Luoma var med i Alberga i fjol och sprang 5 x 80 meter och gatustafetten. Han tyckte bäst om gatustafetten där Hangö centralskola kom på 19:e plats. Han hoppas att det går ännu bättre i år.

Simon Eriksson går också i sexan. Han kommer att springa samma stafetter som Luoma. Han ser också mest framemot gatustafetten eftersom han bättre tycker om springa långa sträckor.

Elever som sitter i en ställning.
Bildtext Längst ned: Simon Eriksson, mellersta raden fr.v. : Jasper Voutila, Felicia Svenskberg, Runa Åberg, Neela Hietaharju, Jennie Seppänen och Joah Backman, högst upp fr.v. Justin Luoma och Sebastian Rautelin.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Soili Paavola har hållit i träningarna för Hangö centralskolas del.

- Vi är beredda. De har övat otroligt flitigt i den här veckan och orkat bra. Vi har övat på Rukki arenan och här i skolan. Vi har tre löpbanor här så det är väldigt bra ordnat.

Paavola säger att de åker till Åbo för att ha roligt och för att nå bättre resultat än tidigare. Hon öser lovord över eleverna.

- De är glada och de ställer sig positivt till allting. Det har varit roligt att träna med dem.

Hangö Centralskola deltar inte med någon hejarklack i Stafettkarnevalen i år.

Hangö centralskola till Stafettkarnevalen

6:12

Diskussion om artikeln