Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Passagerarplan störtade utanför Havanna – tre personer överlevde, rapporterar statlig tidning

Från 2018
Uppdaterad 19.05.2018 07:46.
Vrakdelar och räddningspersonal på olycksplatsen
Bild: AFP / Lehtikuva

Statlig kubansk tv rapporterar att minst 100 personer omkom i flygkraschen utanför Havanna på fredagen. Det fanns över 100 personer ombord och tidigare har man rapporterat att tre personer överlevde kraschen.

Den kubanske presidenten Miguel Diaz-Canel säger att tre av de 114 människorna ombord överlevde kraschen. De tre som överlevde är svårt skadade.

Kubas president Miguel Diaz-Canel har inspekterat olycksplatsen.
Bildtext Kubas president Miguel Diaz-Canel inspekterar olycksplatsen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Planet av typen Boeing 737 var på väg mot staden Holguin på Kuba, rapporterar statliga medier. Planet var inhyrt av det statliga kubanska flygbolaget Cubana.

Planet kraschade mellan Havanna och den närbelägna staden Santiago de la Vegas. Ett eldklot sågs när planet slog ner. Resterna av planet finns på en åker eller ett fält.

Brandmän och vrakdelar efter flygkraschen på Kuba den 18 maj 2005.
Bild: AFP / Lehtikuva

Cubana har tagit flera av sina åldrande flygplan ur trafik under de senaste månaderna på grund av tekniska problem. Den kubanske vice presidenten Salvador Valdes Mesa mötte på torsdagen företrädare för Cubana för att diskutera förbättringar i bolagets kritiserade verksamhet, skriver nyhetsbyrån AP.

Flygbolaget är ökänt för sina många förseningar och inställda flyg. Problemen beror enligt flygbolaget på det amerikanska handelsembargot mot Kuba som lett till brist på delar och flygplan.

Källor: AP, Reuters, AFP