Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bundesligapubliken röstade fram Hradecky till årets målvakt – snart klarnar det vart keepern flyttar

Från 2018
Lukas Hradecky med bollen.
Bildtext Lukas Hradecky i farten mot sin kommande arbetsgivare?
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Lukas Hradecky är årets målvakt i tyska Bundesliga, åtminstone om man frågar anhängarna. På lördag väntar cupfinalen för Frankfurtmålvakten – som dessutom avslöjar för Yle att han vill stanna i Bundesliga också de kommande åren.

Lukas Hradeckys saldo i publikomröstningen räckte till för en första plats.. Finländaren är den högst uppskattade målvakten i den tyska toppligan anno 2017-18.

Hradecky har varit en stöttepelare för sitt Eintracht Frankfurt – som på lördag avslutar sin säsong med cupfinal mot storklubben Bayern München.

Men efter lördagens final är sejouren i Frankfurt över.

– Visst har det varit ganska händelserika år. Det har varit ett frodigt samarbete för både mig och klubben. Nu är det ändå dags att gå vidare, säger Hradecky till Yle Urheilu.

Mycket talar för flytt till Leverkusen

I fjol var det Benfica som uppgavs vara närmast att locka till sig landslagsmålvakten, men de senaste uppgifterna för Hradecky till en annan tysk klubb: Bayer Leverkusen. Hradecky medger att han gärna stannar i Bundesliga.

– Mitt mål har alltid varit att stanna här i Tyskland. Här behöver jag inte bevisa något längre. I ett annat land skulle pressen vara större och det är viktigt för mig att spela avslappnat, säger målvakten.

Lukas Hradecky i Eintrachts tröja.
Bildtext Lukas Hradecky.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Men Hradecky vill inte bekräfta att han kan komma att bli klubbkamrat med Joel Pohjanpalo. Det enda som är säkert, säger han, är att karriären inte fortsätter i Frankfurt.

– Jag har inte undertecknat något ännu. Vissa detaljer måste ännu finslipas. Men vi är nära, om vi säger så, säger han och tillägger att det lär komma nyheter inom kort.

Men först ska Bayern fällas.

– Visst skulle det vara fint att få avrunda sejouren med att lyfta bucklan, avslutar Hradecky.

Artikeln baserar sig på Bundesliigan fanit arvostivat Hradeckyn sarjan parhaaksi maalivahdiksi – "Pitkällä ollaan uuden sopimuksen kanssa" skriven av Pekka Viinikka.

Diskussion om artikeln