Hoppa till huvudinnehåll

Stafettkarnevalen

Vörå tillbaka på tronen i gatustafetten: ”Vi ville ha revansch”

Från 2018
Vörå idrottsgymnasium vann gatustafetten, Stafettkarnevalen 2018.
Bildtext Vöra fick jubla i gatustafetten.
Bild: Yle/Janne Isaksson

Vörå Samgymnasiums första lag var aldrig riktigt hotat i gymnasieflickornas gatustafett. Efter några år utan guld fick man nu den ädlaste valören. Jag har inte så många medaljer sedan tidigare, säger ankaret Nathalie Blomqvist.

Våren 2013 löptes den första gatustafetten för gymnasieflickorna och då var det Vörå Samgymnasium som knep guldet. Det följde man upp med seger även 2014 och 2015 men sedan tog det stopp.

Det två senaste åren har Vörå fått nöja sig med silver nu är man tillbaka på tronen. Laget Amanda Strandvall, Elin Björk, Lycke Karlsson, Lina Karlsson och Nathalie Blomqvist vann före skolans andra lag.

– Vill ville ha revansch men vi visste att det fanns många bra lag. Inför var vi lite spända men taggade, säger Amanda Strandvall.

Vörå kopplade greppet om stafetten ute i terrängen och ankaret Nathalie Blomqvist fick ensam löpa in på stadion och defilera mot en överlägsen seger.

– Lite kunde jag slappna av på slutet men försökte ändå springa så bra som jag bara kan. Det här är riktigt roligt och jag har inte så många medaljer från Stafettkarnevalen sedan tidigare, säger Blomqvist.

Nathalie Blomqvist sträcker armarna i luften
Bildtext Nathalie Blomqvist.
Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist

Tvillingarna Lycke och Lina Karlsson har desto fler medaljer i sina prisskåp men även för de är guldet speciellt då de nu tävlar i Stafettkarnevalen för sista gången.

– Jag ville ha ett guld från min sista karneval, säger Lycke.

– Det här känns jätte skönt, jag njuter. Jag litade på att Nathalie skulle fixa guldet vid växlingen, säger Lina.

Det blev dubbel Vörå på prispallen då skolans andra lag slutade två före Jakobstads gymnasium som knep bronset.

Diskussion om artikeln