Hoppa till huvudinnehåll

Sport

USA:s superstjärna fick hjärnsläpp mot Tre Kronor – chefstränaren medger: ”En korkad utvisning”

Från 2018
Johnny Gaudreau i VM 2018
Bildtext Johnny Gaudreau skämde ut sig i semifinalen mot Sverige.
Bild: imago / ActionPictures / All Over Press

Sverige manglade USA i VM-semifinalen. USA:s anfallsstjärna Johnny Gaudreau klarade inte av att hantera nederlaget. Calgary-forwarden slog svenska backen Hampus Lindholm rakt över ryggen i andra perioden.

Gaudreau fick bara en tvåa för sitt fula tilltag, men den utvisningen avgjorde matchen. Patric Hörnqvist gjorde Sveriges 3–0-mål då Gaudreau satt i utvisningsbåset.

– Det var en korkad utvisning. Han vet det, jag vet det, ni vet det. Det var olyckligt. Men jag skulle ta Johnny till mitt lag när som helst. Han har spelat två VM i rad och vi älskar honom som spelare, säger USA:s chefstränare Jeff Blashill under presskonferensen och fortsätter.

– Han skulle vilja ta tillbaka det som hände. Det gör jag också, men det går inte.

Svenskarna tog det hela med ro

Hampus Lindholm, som var den fick ta emot Gaudreaus slashing , tog det hela med en axelryckning.

– Jag tacklar honom, han knuffar mig och sedan är det stora känslor. Han slår mig med klubban. Vi fick powerplay och det tar jag emot varje dag i veckan, säger Anaheim-backen till Yle.

Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg gav också sin syn på saken.

– Det blev ju ingen skada, men det var olyckligt. Att han tar det beslutet. Det brinner till lite grann. Jag känner inte honom men det är klart att han vill ta tillbaka den, säger Grönborg till hockeynews.se.

Diskussion om artikeln