Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hazards jubileumsfullträff från straffpunkten räckte till – Chelsea segrare i FA-cupen

Från 2018
Chelsea firar mål.
Bildtext Eden Hazard firas efter den avgörande fullträffen.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Efter en paus på sex år fick Chelsea fira seger i FA-cupen. Mot Manchester United på lördagskvällen räckte det med en fullträff av Eden Hazard. Belgaren gjorde samtidigt sin 300:e match för London-klubben.

I fjol blev det en snöplig förlust men nu är Chelsea herre på täppan i FA-cupen igen. Den blåklädda London-truppen besegrade Manchester United med 1-0.

Chelseas målskytt lystrar till namnet Eden Hazard – som själv firade sin 300:e match i Chelsea i cupfinalen. Hazard fick förvalta en straff i den 20:e matchminuten och gjorde inga misstag.

Londonklubben såg ut att få en andra straff under den andra halvleken då tv-bilderna visade att Ashley Young solklart gjort sig skyldig till hands i straffområdet – men Manchester-spelaren friades av både huvuddomaren och videodomaren.

Parkerade bussen och vann

Men den första fullträffen räckte hela vägen. Chelsea parkerade bussen och United klarade inte av att skapa livsfarliga lägen över huvudtaget. Frågar man majoriteten av publiken hörde årets final till de tråkigaste på länge.

Men Chelsea-anhängarna hade all orsak att jubla. För Chelseas del var cuptiteln den åttonde genom tiderna och den första sedan 2012.

För Manchester United var finalförlusten emellertid den första sedan 2007 – då stod också Chelsea för motståndet och vann matchen med samma siffror. Man United har nu förlorat åtta finaler i FA-cupen – ett tangerat rekord med Everton.

Diskussion om artikeln