Donald Trump och Moon Jae-In träffas i Vita huset - sprickor i fronten mot Nordkorea?
USA:s president Donald Trump träffar på tisdag sin sydkoreanska kollega Moon Jae-In i Vita huset i Washington.
Presidenterna skall diskutera Nordkorea och hur man kan försäkra sig om att toppmötet mellan Trump och Kim Jong-Un förverkligas som planerat den 12 juni i Singapore.
Dagens möte i Vita huset kan bli avgörande för om toppmötet mellan USA och Nordkorea verkligen blir av.
Amerikanska medier som CNN och New York Times hävdar att Trumps närmaste medarbetare börjar bli allt mer skeptiska till mötet medan Trump fortfarande vidhåller att han vill träffa Kim Jong-Un.
Trump och Moon har haft tät kontakt inför och efter det framgångsrika koreanska toppmötet den 27 april.
Moons säkerhetsrådgivare Chung Eui-Yong som spelade en central roll då Trump tackade ja till ett toppmöte med Kim Jong-Un, säger att presidenterna försöker utarbeta en detaljerad gemensam strategi.
- I vanliga toppmöten är det medarbetarna som utför nästan alla förberedelser i förväg, men det finns inga förhandsplanerade scenarier den här gången, säger Chung. På frågan om hur sannolikt det är att toppmötet i juni förverkligas, svarade Chung tvärsäkert: "Sannolikheten är 99,9 procent."
Joseph Yun, USA:s förre särskilda sändebud för Nordkorea, tror att Moon kommer att göra sitt yttersta för att toppmötet blir av.
- Moon har mer på spel än någon annan - mer än Trump och mer än Kim. Så han kommer att agera desperat för ett toppmöte, säger Yun.
Kim måste övertygas om att de uppoffringar som han gör, verkligen är värda det
Ken Gause, säkerhetspolitisk expert
Nordkorea har under den senaste veckan skärpt tonen med hotelser och kritik mot USA och särskilt Trumps hårdföra nationella säkerhetsrådgivare John Bolton.
Nordkorea ställde in planerade förhandlingar med Sydkorea, och antydde att det inte tänker delta i toppmötet med Trump efter att Bolton krävde att Nordkorea avrustar villkorslöst innan den kan bli tal om amerikanska sanktionslättnader eller säkerhetsgarantier till Nordkorea.
Nordkoreanska medier fortsatte med den hotfulla retoriken på tisdagen då de fördömde Sydkoreas och USA:s gemensamma militärövning och sydkoreanska mänskorättsaktivister som fortsätter att bombardera Nordkorea med flygblad.
- Dialog och vapenskrammel kan aldrig höra ihop, skrev Minju Choson, en av Nordkoreas fyra dagstidningar.
- En del beskriver det förbättrade läget som ett resultat av USA:s hårdföra politik och maximala sanktionstryck. Det kyler ner dialogen med USA och underlättar inte situationen, tillade Minju Choson som är regeringens språkrör i Nordkorea.
Nordkorea avvisar "Libyenmodellen"
Sydkorea håller med Nordkorea om att Boltons uttalanden kan äventyra det historiska toppmötet och det pågående tövädret på den koreanska halvön.
Bolton har talat om den så kallade "Libyenmodellen" som Nordkorea avvisar på rak hand, eftersom det skulle kräva villkorslösa nordkoreanska eftergifter innan USA behöver ta ett enda steg mot försoning eller ekonomiska eller militära kompensationer.
Nordkorea har fortfarande i gott minne hur USA och Natoländerna bombade Libyen och dess ledare Muammar Ghadafi år 2011, efter att Ghadafi hade lovat att stoppa sitt kärnvapenprogram innan det ens hade inletts på allvar.
Till och med Trump var kritisk mot sin egen säkerhetsrådgivare då han förra veckan konstaterade att "Libyenmodellen inte är den modell som vi tänker på då det gäller Nordkorea."
Nordkoreaexperter både i Sydkorea och USA är också kritiska mot Bolton, som anklagas för medvetna försök att torpedera det planerade toppmötet.
Kritik mot Bolton både i USA och Sydkorea
Den säkerhetspolitiska experten Ken Gause säger att det är en ytterst känslig fråga hur tidtabellen ser ut för nordkoreanska eftergifter och amerikanska och sydkoreanska kompensationer.
USA kan inte så där bara kräva att Nordkorea avrustar utan att det får något i gengäld, varnar Gause.
- John Boltons förslag om en nedrustningsprocess innan Nordkorea erbjuds ekonomiska eller säkerhetspolitiska incitament kommer att leda till ett misslyckande. Kim måste övertygas om att de uppoffringar som han gör, verkligen är värda det, understryker Ken Gause.
Den sydkoreanska professorn Lee Geun håller med Gause och påpekar att USA och Nordkorea har olika motiv inför toppmötet i Singapore. Moon måste därför överbrygga motsättningarna då han träffar Trump i Washington.
- USA vill att Nordkoreas nedrustning slutförs så snabbt som möjligt medan Nordkorea föredrar en långsam, stegvis process. Nyckelfrågan är hur nedrustningen sköts och hur hela processen kan göras snabbare, säger Lee Geun.
Nordkorea bjöd in utländska journalister
Nordkorea lovade tidigare i vår att frysa sina missil- och kärnvapentest samtidigt som det stänger sitt kärnprovområde i Pynggye-ri i nordöstra Nordkorea.
Det slutna landet har tills vidare hållit sina löften, trots all hotfull retorik. Nordkoreanerna frigav dessutom tre fängslade amerikaner förra veckan som en förtroendeskapande åtgärd.
På tisdagen flög en grupp utländska journalister Peking till Nordkorea för att bevittna nedmonteringen av Punggye-ri senare den här veckan.
Journalisterna fick punga ut 10 000 dollar för privilegiet att transporteras till Punggye-ri för att åse hur nordkoreanerna stänger kärnanläggningarna och tunnlarna där Nordkoreas alla sex kärnvapentest har utförts.