Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tim Sparv fortsätter i Danmark: "Man ska inte byta klubb bara för bytandets skull"

Från 2018
Uppdaterad 22.05.2018 12:14.
Tim Sparv firar mästerskapet tillsammans med sina lagkamrater.
Bildtext Tim Sparv firar mästerskapet tillsammans med sina lagkamrater.
Bild: HENNING BAGGER/EPA/AOP

Bara 13 timmar efter att Tim Sparvs FC Midtjylland vunnit det danska mästerskapet i fotboll meddelar den finska landslagsspelaren att karriären fortsätter i Danmark. Sparv säger till Yle Sporten att han trivs utmärkt på Jylland och att han inte hade bättre alternativ.

– Jag har glädjen att meddela att jag kommer att fortsätta irritera motståndare och deras supportrar i Danmark i ytterligare två säsonger. Jag älskar den här klubben, skrev Sparv på sitt Twitterkonto.

På måndagskvällen vann Sparv sitt andra mästerskap i Midtjyllands tröja. Det första vann han för tre år sedan under sin första säsong i klubben. Någon större fest blev det ändå inte för Sparv.

– Jag har firat rätt så lite. Jag var en av de första som kom hem i natt. Jag känner mig bara så trött fysiskt och psykiskt efter de senaste dagarna. Jag ville bara hem och sova, sade en pigg Sparv till Yle Sporten på tisdagsförmiddagen.

– Vi hade fest med våra fans direkt efter matchen och fick fira tillsammans med lagkamrater och tränare.

"Då bröt ett jubel ut"

Först efter att Midtjylland överraskande tog ligaledningen i den näst sista omgången började laget på allvar tro på sina guldchanser.

– Vi satte i bussen efter matchen mot FC Köpenhamn. Vi hade vunnit och kollade i bussen på Bröndbys match mot Horsens där 0–2 på slutet förvandlades till 2–2.

– Ett jubel bröt ut i bussen då vi visste att vi har allt i egna händer inför den sista matchen.

Vasa kallar

Redan på onsdag styr Sparv kosan mot Finland och Österbotten.

– I dag har vi något firande här i regionen och i morgon åker jag hem till Vasa. Jag semestrar hemma i lite över en vecka.

Sommaren fortsätter med landslagsspel och semester.

– Efter det är det tio dagar med landslaget där vi har två träningsmatcher. Därefter blir det en vecka i Grekland med min flickvän. Sedan börjar förberedelserna inför nästa säsong.

Under hösten väntar många viktiga matcher.

– Det blir Europaspel, jag ser fram emot vårt Champions League-kval. I landslaget blir det Nations League-matcher som vi är taggade för. Det är en extramöjlighet för oss att ta oss till ett slutspel.

Trivs på sin gata

Sparv säger att det inte var speciellt svårt att bestämma sig för en fortsättning i Danmark.

– Jag har haft det bra här i klubben, på planen men inte minst utanför. Det är socialt bra på min gata här i Silkeborg.

– De alternativ som jag hade var helt enkelt inte tillräckligt bra. Man ska inte byta klubb bara för bytandets skull. Det ska vara något som i så fall känns bättre.

Diskussion om artikeln