Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Turbulensen i SJK fortsätter – Tommi Kautonen får gå, Eremenko ersätter

Från 2018
Uppdaterad 22.05.2018 13:05.
Tommi Kautonen vid sidan av planen.
Bildtext Tommi Kautonen har gjort sitt i Seinäjoki.
Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press

Förra säsongen lotsades fotbollsligalaget SJK i tur och ordning av tre chefstränare och ett tränarpar. Tommi Kautonen tecknade i oktober ett treårskontrakt men har efter bara åtta ligamatcher gjort sitt i klubben. Alexej Eremenko tar över och kommer själv att utse en assisterande tränare.

För ett år sedan fick Simo Valakari gå redan före ligasäsongen startade. Ersättaren Sixten Boström fick tacka för sig i juni och Manuel Roca hade tränat klart i september. SJK avslutade säsongen med Brian Page och Toni Lehtinen som tränare.

SJK som inför säsongen pekades ut som en av HJK:s främsta utmanare har fått en mardrömslik start på säsongen. Efter åtta matcher har laget bara sju poäng och parkerar på en tionde plats i serietabellen.

46-årige Kautonen tecknade i oktober ett treårskontrakt med SJK. Före det fungerade han som tränare för juniorlandslaget (2014–2017) och FC Lahti (2011–2013).

Eremenko ersätter

SJK fattade på måndagskvällen beslutet om att Kautonen får gå. Klubben meddelar att Alexej Eremenko tar över och att han kommer att utse en assisterande tränare. Eremenko som tränade Jaro mellan år 2009 och 2016 presenteras på torsdag under en presskonferens.

SJK möter IFK Mariehamn på lördag.

Alexei Eremenko.
Bildtext Alexej Eremenko tar över.
Bild: All Over Press

Artikeln uppdaterad klockan 13.07. SJK bekräftar att Kautonen får gå och att Eremenko tar över.

Diskussion om artikeln