Hoppa till huvudinnehåll

Vetenskap

Arandas forskningspengar är snart slut - "olyckligt då den globala miljöpolitiken fokuserar på haven"

Från 2018
Forskningsfartuget Aranda i Västra hamnen i Helsingfors.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

Forskningsfartyget Aranda har renoverats för 15 miljoner euro men nu finns en risk att Finlands miljöcentral inte har råd att använda det för forskningsresor.

- All statlig forskning har drabbats av kraftiga nedskärningar och för Finlands miljöcentral betyder det att finansieringen av havsforskningen har stora problem, konstaterar Paula Kankaanpää som är direktör för havsforskningsenheten vid Finlands miljöcentral Syke.

Haven i fokus i hela världen

- Läget är verkligt besvärligt eftersom just havens tillstånd nu är i starkt fokus för den globala miljöpolitiken. Haven världen över mår dåligt och via havsforskningen får vi veta om olika slags miljöåtgärder har effekt, fortsätter Kankaanpää.

Just nu ligger Aranda fortfarande på varvet i Raumo där hon har renoverats och fått ny toppmodern laboratorieutrustning.

Aranda ska överlämnas till miljömyndigheterna i juni och åker på sitt första forskningsuppdrag för i år i augusti.

Pengarna slut 2020?

I år finns det fortfarande pengar för forskningen, men som det nu ser ut skulle de vara slut år 2020. Under 2019 måste alltså finansieringen lösas.

Beslutet om den omfattande renoveringen fattades för flera år sedan innan någon visste om de omfattande sparåtgärderna som nu drabbar all statlig forskning.

- Jag anser att nedskärningarna är för stora, konstaterar Paula Kankaanpää.

- Men vi måste hitta en lösning och den kunde till exempel vara att flera statliga instanser skulle använda fartyget - att användningen skulle breddas helt enkelt, fortsätter hon.

Enda sättet att följa upp investeringar

Havsforskningen är ingen affärsverksamhet utan att helt beroende av statliga medel. Finansiering utifrån är därför knappast ett alternativ.

Aranda gör tre eller fyra forskningsresor om året. Forskningen fokuserar på skadliga ämnen, på övergödningen och på invasiva arter.

- Om det görs investeringar till exempel för att minska på skadliga ämnen är långsiktig uppföljning det enda sättet att få veta om investeringarna har effekt, påpekar Kankaanpää.

Vi kan inte åka ut med en utombordare

Paula Kankaanpää, Finlands miljöcentral

- Aranda är topputrustat för de här ändamålen, bland annat med nytt laboratorium och nya akustiska mätmetoder. Det är bra att jobba där och det är ett litet och effektivt fartyg, fortsätter hon.

- Men utan ett fartyg blir det ingen forskning. Vi kan inte åka ut på havet med en utombordare på mörka novembervatten, säger Paula Kankaanpää.

Helsingin Sanomat var först med nyheten.