Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arsenal bekräftar: Emery tar över efter Wenger

Från 2018
Uppdaterad 23.05.2018 15:54.
Unai Emery och Arsene Wenger skakar hand inför Champions League-mötet.
Bildtext Unai Emery och Arsene Wenger.
Bild: Kieran McManus/BPI/REX/All Over Press

Precis som det tidigare rapporterats blir det Unai Emery som blir ny huvudtränare för Arsenal. Emery har de två senaste säsongerna tränat PSG i den franska ligan.

Efter 22 år som tränare har Arsene Wenger tackat för sig i Arsenal. Nästa säsong blir det som väntat Unai Emery som leder laget. Arsenal bekräftar att man nått en överenskommelse med spanjoren.

– Jag är väldigt glad över att få inleda ett nytt kapitel i Arsenals historia och jag ser fram emot att få komma till en av de största klubbarna, säger Emery på Arsenals webbplats.

Emery har tidigare gjort succé i Sevilla där han ledde klubben till tre titlar i Europa League. De två senaste säsongerna tränade han den franska storklubben PSG där han bland annat vann en ligatitel och en cuptitel.

– Unai har bevisat att han är en vinnare och vi är säkra på att han är rätt person för jobbet och att han kommer att leda klubben till framgång, säger ägaren Stan Kroenke.

Arsenal har inte meddelat hur långt Emerys kontrakt är men enligt uppgifter i brittiska medier ska det röra sig om ett fyraårskontrakt.

Diskussion om artikeln