Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kris Meeke fick foten från Citroëns VM-stall: "På grund av ett alltför stort antal krascher"

Från 2018
Uppdaterad 25.05.2018 13:56.
Kris Meeke har fått foten från sitt rallystall.
Bildtext Kris Meeke har fått foten från sitt rallystall.

Den nordirländska rallyföraren Kris Meeke har fått gå från Citroëns stall i VM-serien i rally. Orsaken är hans åtskilliga krascher, den senaste i VM-deltävlingen i Portugal förra helgen. Men på Facebook skriver han själv att VM-serien fortsätter.

Enligt stallchefen Pierre Budar beror det drastiska draget på Meekes många krascher.

– Det var inte ett lätt beslut eftersom det gäller både föraren och kartläsaren. Men beslutet baserar sig främst på säkerhetsaspekter som förknippas med min roll som stallchef. Vi fattade det här beslutet som en förebyggande åtgärd.

Enligt WRC-seriens webbplats har Citroën Racing-stallet gett följande uttalande:

– På grund av ett alltför stort antal krascher, varav några var särskilt tunga och kunde ha haft allvarliga konsekvenser vad gäller förarnas säkerhet, och med tanke på att de berörda riskerna inte var motiverade med tanke på det som idrottsligt stod på spel, har Citroën Racing WRT beslutat att säga upp Kris Meeke och Paul Nagle i WRC 2018.

Meekes och Nagles sejour i Citroën tar slut genast. Meeke ersätts av den norske inhopparföraren Mads Östberg. Irländaren Craig Breen hör också till stallet.

"Ser fram emot Sardinien"

Det som sprider ett intressant ljus över hela affären är att Kris Meeke själv skriver på Facebook att han ser fram emot VM-deltävlingen på Sardinien i början av juni.

– Portugal är över nu och vi ser redan fram emot Sardinien om ett par veckor, skriver Meeke på Facebook.

Facebook: Kris Meeke skriver att VM-serien fortsätter.

– Vår startposition ska hjälpa oss igen och vi har ett test på kommande där jag vet att Citroën Racing-laget kommer att kunna prova några idéer efter att vi lärde oss mera om bilen förra helgen.

– Det kommer att vara bra att genomföra dessa förändringar och förbättringar och jag är optimistisk att vi kommer att kunna ge vår säsong ny fart när vi går in i sommaren, skriver Meeke.

Meeke har vunnit fem VM-deltävlingar – bland annat i Finland 2016 – för Citroën och är för tillfället åtta i årets VM-serie.