Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny tysk trippelseger i spjut i Diamond League – ettan Röhler snuddande nära 90 meter

Från 2018
Thomas Röhler kastar spjut.
Bildtext Thomas Röhler i farten i Eugene på fredagen.
Bild: Steve Dipaola / EPA-EFE / All Over Press

Tysklands topptrio i spjut fortsätter att ånga på. I amerikanska Eugene under natten till lördag finsk tid stod Thomas Röhler, Johannes Vetter och Andreas Hofmann igen för de tre längsta bågarna – även om resultaten blev mänskligare än senast.

Då Diamond League-säsongen körde igång i Doha i början av maj skrev Tysklands främsta spjutkastare historia: Såväl Thomas Röhler, Johannes Vetter som Andreas Hofmann kastade över 90 meter.

Någon 90-metersbåge bjöd Diamond League-spjuttävlingen i Eugene inte på – men en tysk trippelseger blev det.

Röhlers längsta båge mätte 89,88, vilket räckte till för att säkra ytterligare en deltävlingsseger före landsmännen. Vetter kastade själv 89,43 meter, medan Hofmann fick nöja sig med ”bara” 86,45.

Tjecken Jakub Vadlejch slutade fyra med resultatet 85,40.

– Ytterligare en fantastisk dag för spjutkastning och för Tyskland. Kul att få delta, skriver Röhler på Twitter efter segern;standard.

– Jag är nöjd med dagens resultat. En fantastisk uppvisning av hela laget, skriver i sin tur VM-guldmedaljören Johannes Vetter.

Tero Pitkämäki gör i sin tur säsongsdebut senare på lördagen i Vanda. Yle sänder tävlingen i TV2 och på Arenan med start klockan 17.30.

Svenska supertalangen tvåa i stavhopp

Spjutkastningstävlingen var den enda officiella Diamond League-tävlingen som gick av stapeln på fredagen i Oregon, men också de inofficiella tävlingarna bjöd på fina resultat.

I herrarnas stavhopp blev det en svensk andraplats då Armand Duplantis klarade 571. Segern gick där till USA och Sam Kendricks med resultatet 581.

På 800 meter gick segern till Kenya och Emmanuel Kipkurui Korir med segertiden 1.45,16. Etiopiern Selemon Barega tog i sin tur hem segern på tvåmilen med 8.20,01.

Resten av tävlingarna kör igång på lördagskvällen finsk tid.

Diskussion om artikeln