Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ursinnig LeBron James höll Clevelands finaldrömmar i liv – satte 46 poäng i måstematchen

Från 2018
LeBron James hyllas av publiken.
Bildtext Cleveland-publiken firade vilt då LeBron James gav sitt allt i match nummer sex.
Bild: David Maxwell / EPA-EFE / All Over Press

Då Cleveland behövde det som mest steg kungen fram. LeBron James gjorde det mesta på plan då hans Cavaliers lyckades besegra Boston Celtics med tio poäng i en potentiellt avgörande konferensfinal. Den här känslan går inte att beskriva, säger matchhjälten själv.

”Cavs in seven! Cavs vinner i sju matcher!”

Publiken gick helvild efter att hemmalaget Cleveland Cavaliers lyckats med ryggen mot väggen: Boston Celtics föll med 109–99 i match nummer sex i den östra konferensfinalen.

Nu väntar en sjunde och avgörande match mellan klubbarna – i Boston. Celtics har inte förlorat en endaste hemmamatch i slutspelet så här långt.

– Det är bara basket. Jag kommer att tro på allt jag ger för att vinna, säger matchhjälten i match nummer sex, LeBron James enligt AP.

"Definitionen på storhet"

James stod för smått omänskliga 46 poäng, elva returer och nio assist i segern under natten till lördag finsk tid.

– Det är definitionen på storhet. Han visade att han är en mästare. Han gav sitt allt. Vi behövde inget mindre, säger tränaren Tyronn Lue.

Cavaliers åkte nämligen på en käftsmäll redan i början av matchen då Kevin Love tvingades lämna planen efter att ha kolliderat våldsamt med Boston-rookien Jayson Tatum. Men ”Kung” James levererade.

Celtics låg inom slagkraftigt avstånd ännu under matchens sista minuter, men då satte James två trepoängare på raken – och firade med att slå sig själv på bröstet med båda knytnävarna samtidigt som han skrek i kör med Cleveland-publiken.

– Jag älskar den här sporten. Det är en känsla som inte går att beskriva, förklarar James efter matchen.

"Kommer inte att vara vackert"

Nu måste Cleveland ändå göra något som ingen annan lyckats med så här långt i NBA-slutspelet: Slå Boston borta i Massachusetts.

För Celtics, som tappade stjärnförvärvet Gordon Hayward redan i säsongens första match och den tidigare Cleveland-liraren Kyrie Irving i början av april, har hemmapubliken varit den avgörande faktorn så här långt i playoffs.

– Vi måste vara färdiga för att blöda. Vi kommer att vara redo för fight. Vi måste hitta ett sätt att vinna igen. Det kommer inte att vara vackert, säger Celtics Marcus Smart.

Matchserien fortsätter natten till måndag finsk tid. I natt har Houston Rockets i sin tur sin första matchboll i matchserien mot Golden State Warriors.

Diskussion om artikeln