Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Åttonde raka NBA-finalen väntar för "förbannat trötta" LeBron James – stod på plan hela sjunde matchen

Från 2018
Uppdaterad 28.05.2018 07:18.
LeBron James.
Bildtext LeBron James i farten mot Boston.
Bild: AFP / Lehtikuva

35 poäng, 15 returer, nio assist – och maximala 48 minuter speltid. LeBron James var kung i ordets alla bemärkelser då Cleveland lyckades besegra Boston på bortaplan i den avgörande sjunde konferensfinalen. Härnäst? Den åttonde raka finalserien för James del.

Inför nattens ”game seven” var Cleveland tvunget att göra något som inget annat lag lyckats med under vårens slutspel: Slå Celtics i Boston.

Men LeBron James hade inte tänkt ge sig. Han ville inte ens sitta på bänken. Till slut stod James som vinnare på plan – Cleveland slog Boston med 87–79. James var själv snuddande nära en trippel-dubbel i matchen. Saldot: 35 poäng, 15 returer och nio assist.

– Hur det känns? Jag vet inte. Jag är så förbannat trött. Det är allt en del av planen, säger LeBron James efter matchen.

För James del blir årets finalserie den åttonde på raken. Från och med 2011 har LeBron spelat i varendaste NBA-final – fyra med Miami Heat och nu fyra med Cleveland.

– Det är något som mina barnbarn kommer att minnas, säger James.

Utan flankstöd

Bedriften mot Boston kom dessutom utan lagets andra All-star, Kevin Love, i den spelande uppsättningen. Love åkte på en hård smäll i den sjätte matchen mot Boston och drabbades av en hjärnskakning.

Ersättaren Jeff Green spelade i öppningsfemman för andra gången i slutspelet och noterades för 19 poäng och åtta returer.

För Bostons del innebär förlusten att den åtta år långa finaltorkan fortsätter. Nykomlingen Jayson Tatum var lagets främsta poängplockare med 24 pinnar.

I finalen väntar antingen Houston Rockets eller Golden State Warriors. Den sjunde och avgörande matchen i den västra konferensfinalen spelas i natt i Houston.

Laget som avancerar till final från väst kommer att ha hemmafördelen med sig. Finalserien kör igång natten till fredag finsk tid.