Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oliver Kahn stöttar mordhotad Karius: ”Värt att fråga sig om Ramos armbåge hade någon inverkan”

Från 2018
Loris Karius.
Bildtext Loris Karius i tårar efter finalförlusten.
Bild: Sedat Suna / EPA / All Over Press

Liverpool-målvakten Loris Karius fick axla rollen som syndabock efter två enorma tavlor i Champions League-finalen mot Real Madrid. Legendaren Oliver Kahn frågar sig ifall ett fult tilltag av Sergio Ramos hade något med saken att göra.

Man kan lätt konstatera att Loris Karius inte hade någon lyckad dag på jobbet på lördagskvällen i Kiev. Det första baklängesmålet kom efter att tysken kastat bollen rakt till Karim Benzema och i slutskedet sög keepern in Gareth Bales till synes hopplösa distansskott.

– Jag vet att jag gjorde bort mig med de två misstagen och att jag svek er alla, erkänner Karius på Instagram.

Genast efter slutsignalen föll Karius ner på marken och kunde inte stoppa tårarna. Den uppenbart skakade målvakten gick sedan över till Liverpool-anhängarna och bad om förlåtelse.

Publiken på plats i Kiev verkade lida med sin målvakt, men på sociala medier var tonläget aggressivt. Både Karius själv och målvaktens familj mordhotades efter matchen.

Enligt AFP fylldes sociala medier med kommentarer som "hoppas du får cancer" och "jag ska mörda din flicka".

Polisen utreder

Enligt BBC har polisen i Liverpool börjat ta en närmare titt på hoten.

– Polisen i Merseyside påminner användare av sociala medier att alla övertramp i form av elaka och hotfulla meddelanden kommer att utredas, uppger polisen.

Efter finalförlusten kritiserades Karius lagkamrater i sin tur i hårda ordalag för att ha lämnat sin målvakt ensam på gräsmattan då han bröt ihop. Istället var det en ensam tränare – och en drös Real-spelare – som rusade fram för att trösta målvakten.

Men Karius blev inte utan flankstöd, menar Liverpool-spelarna.

– Det är lätt att skylla allt på en person, men vi förlorade som ett lag. Alla stödde honom i omklädningsrummet. Han kommer att återvända starkare, säger backen Dejan Lovren enligt BBC.

Kahn: Man kan bara spekulera

Frågar man den tyska målvaktslegendaren Oliver Kahn kan Liverpool hitta en bekant bov bakom Karius blygsamma insats i Kiev.

Sergio Ramos, som tidigare under matchen rivit omkull Mohamed Salah, verkade nämligen pricka målvakten med armbågen rakt i huvudet strax innan målen började hagla in.

Se incidenten här:

Kolla in då Ramos krockar med Karius vid ställningen 0–0 - Spela upp på Arenan

– Man kan bara spekulera, men det är värt att fråga sig om armbågen hade någon inverkan på Karius insats, säger Kahn i tyska ZDF:s sädning under finalen enligt sajten Goal och tillägger:

– En armbåge i ansiktet är aldrig trevligt och totalt onödigt i den där sekvensen.

Oliver Kahn.
Bildtext Den tidigare målvaktsstorheten agerar numer expertkommentator för den tyska tv-kanalen ZDF.
Bild: imago/Chai v.d. Laage/All Over Press

Men tysken föraktar inte Ramos för sina tilltag under Champions League-finalen. Tvärtom.

– Han är den sortens spelare som jag skulle välja först. Han är en absolut ledare som ger sitt allt, säger Kahn.

Diskussion om artikeln