Krämig rågstuvning
Från 2018
Publicerad 19.06.2018 10:06.
Uppdaterad 17.08.2018 13:08.
Bild: Yle / Carina Ahlskog
Vi borde använda mera av våra inhemska sädesslag som ersättning för till exempel ris. Rågstuvningen går att använda som tillägg till det mesta och är mättande.
Ingredienser, 4 pers:
- 2 dl hel råg
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 gul lök
- 2 kvistar timjan
- 2 champinjoner
- 2 dl crème fraîche
- 1 kruka persilja
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Koka rågen nästan klar i en liter vatten, enligt tidsangivelse förpackningen.
- Finhacka lök och champinjoner. Tillsätt rågen.
- Häll över grönsaksbuljong så det täcker och sjud tills all buljong är inkokt.
- Rör ner creme fraiche och finhackade örter. Smaka av med salt och peppar.
Servera till till exempel svedjerova.
Tilläggsinfo:
- Vill du göra egen grönsksbuljong hittar du receptet nedan.
- Prova också på att byta ut ris mot korn när du gör risotto. Recept på Pauls kornotto hittar du här.